10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetAșa da! Baschetbaliștii Craiovei au câștigat primul duel cu Timișoara

Așa da! Baschetbaliștii Craiovei au câștigat primul duel cu Timișoara

Seria de trei meciuri consecutive cu Timișoara a început cum nu se putea mai bine pentru baschetbaliștii Craiovei. SCMU a câștigat convingător primul duel din Banat, scor 82-76, după un meci controlat în mare parte. Oltenii și-au asigurat victoria, practic, din primele două sferturi ale meciului, când au jucat excepțional și au luat avans pe tabelă. Partida a contat pentru etapa a 12-a din LNBM.

Formația lui Kakiouzis s-a aflat în permanență în avantaj pe tabelă în prima parte a meciului. La finele primului sfert scorul era 18-13 pentru SCMU, care încă nu intrase total în ritmul meciului. În actul secund, însă, cei de la Timișoara au avut de a face cu furia ofensivă a alb-albaștrilor, care au fost de neoprit. Țibîrnă și Qualls au avut mai multe acțiuni individuale de excepție, iar Franklin și Hawley au contribuit la diferența de 21 de puncte înregistrată la pauza mare în favoarea Craiovei, scor 47-26.

N-am mai forțat, ci am conservat rezultatul

La revenirea de la cabine, băieții lui Kakiouzis nu au mai forțat și au mers de la egal la egal cu timișorenii în sfertul al treilea. Scorul actului a fost 21-20 pentru gazde, iar Craiova avea un avantaj consistent înainte de ultimele 10 minute, de 20 de puncte, scor 67-47. Sfertul al patrulea a fost câștigat clar de Timișoara, dar fără folos, pentru că alb-albaștrii forțaseră în momentele importante ale jocului și își asiguraseră o oarecare liniște încă din sfertul trei. S-a încheiat 81-76 pentru SCMU, care a bifat prima victorie din seria de trei meciuri cu Timișoara.

Acum, pe 23 decembrie, gruparea din Bănie se va deplasa tot în Banat, pentru meciul tur din Cupa României.

Citește și: O victorie uriașă! SCMU Craiova nu i-a dat nicio șansă Turdei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS