20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetAm „detonat bomba“! SCMU Craiova, prima echipă care învinge Clujul în LNBM

Am „detonat bomba“! SCMU Craiova, prima echipă care învinge Clujul în LNBM

SCMU Craiova a reușit una dintre cele mai frumoase surprize din acest sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Oltenii au învins-o impresionant pe U-Banca Transilvania Cluj, liderul la zi al campionatului, cu scorul de 82-77 și astfel le-au cauzat ardelenilor primul eșec în LNBM. A fost un meci tactic excelent prezentat de Craiova, o echipă care se află într-o formă de invidiat, iar meritele acestei victorii îi revin fără doar și poate.

Jocul din Bănie a început echilibrat, iar cele două formații au început să se „cunoască“ ușor, ușor. De la scorul de 13-12, alb-albaștrii nu au reușit să mai puncteze în primul sfert, perioadă în care clujenii s-au distanțat la 20-13. Actul secund a fost aproape de neînchipuit atât pentru Craiova, cât și pentru cei de la Cluj, dar din puncte de vedere diferite. Oltenii au început să marcheze din ce în ce mai mult din afara semicercului, în timp ce liderul campionatului s-a bâlbâit aproape pe fiecare atac. Scorul pe sfert a fost 24-9 pentru SCMU, care la cabine a intrat cu un avantaj important, 37-29.

Aruncările exacte de la distanță, „cheia“ succesului

La reluare a fost un spectacol ofensiv de calitate. Ambele formații au impresionat cu trițele, Diculescu, Henson și Person de la Craiova, respectiv Richard și Wright, de la Cluj. În cele din urmă, actul a fost câștigat tot de Craiova (25-22), iar situația liderului era din ce în ce mai dramatică.

În sfertul 4 au apărut mai multe erori în tabăra oltenilor de care ardelenii au profitat și s-au apropiat periculos. Cu trei minute înainte de ultimul fluier, craiovenii se aflau încă în avantaj, scor 69-61, iar finalul l-au gestionat perfect. Clujul nu a reușit să treacă peste apărarea avansată și bine pusă la punct de elevii lui Todorov, ci doar să se apropie la maximum șase puncte pe tabelă, insuficient pentru a obține ceva. Într-un final, cele două puncte au intrat în contul gazdelor după 82-77.

SCMU Craiova: Filipovic, Pratt (7), Diculescu (18), Vucic (8), Țibîrnă (1), Cinac (16), Henson (22), Person (10), Oprean, Andrieș, Licurici, Bagairea.

Pentru SCMU va urma o zi de pauză, pentru ca miercuri să dispute un nou meci în Polivalentă, cu Dinamo. Partida este programată de la ora 18.30.

Citește și: Miercuri se dă startul CE de gimnastică artistică. România, prezentă cu 10 sportivi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS