10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetCupa României stă în „mâinile“ coronavirusului

Cupa României stă în „mâinile“ coronavirusului

Weekend-ul acesta, dacă toate lucrurile vor funcționa conform planurilor, va trebui să debuteze, în sfârșit, Cupa României la baschet masculin. Competiția, care a fost deja amânată cu aproximativ două săptămâni, după mai multe cazuri de Covid la majoritatea echipelor, este programată să înceapă de duminică, iar SCMU Craiova pare pregătită de primele dueluri.

Formația lui Aco Todorov face parte din Grupa B (meciurile se vor disputa în Arena ”Antonio Alexe” din Oradea), alături de CSU Oradea, Steaua Bucureşti, Athletic Constanţa şi CSM VSKC Miercurea Ciuc. Primul joc al alb-albaștrilor este cu Athletic Constanța, duminică, de la ora 20.00.

Din Grupa A (în Arena de Baschet din Bucureşti), fac parte echipele U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, Dinamo-Ştiinţa Bucureşti, BCMU FC Argeş Piteşti şi CSM Galaţi, în timp ce în Grupa C (în Sala Sporturilor ”Transilvania” din Sibiu), se regăsesc formațiile BC CSU Sibiu, SCM Timişoara, CSO Voluntari şi CSM Tg. Jiu.

Gruparea din Bănie a efectuat joi un ultim test de Covid înaintea deplasării la Oradea. Dacă rezultatele vor fi așa cum ni le dorim cu toții, de duminică începe treaba. De menționat că noul virus nu i-a ocolit nici pe baschetbaliștii Craiovei, care au depistat un caz pozitiv săptămâna trecută. Jucătorul a fost trimis în izolare, iar restul echipei așteaptă cu nerăbdare să înceapă meciurile oficiale.

Jocurile din grupa B (cea din care face parte și SCMU Craiova) vor începe de pe 8 noiembrie, în timp ce partidele din grupele A și C sunt programate de pe 10 noiembrie.

Primele două clasate și posibil a 3-a clasată la încheierea fazei de calificare din Cupa României la baschet masculin – ediția 2020/21, se califică la turneul final, de tip Final 8, programat a se desfășura în cursul lunii martie 2021.

Program Grupa B:

Duminică, 8 noiembrie – ora 17.00: Miercurea Ciuc – Steaua București, ora 20.00: SCMU Craiova – Athletic Constanța;
Luni, 9 noiembrie – ora 16.00: SCMU Craiova – Steaua București, ora 19.00: CSU Oradea – Miercurea Ciuc;
Marți, 10 noiembrie – ora 16.00: SCMU Craiova – Miercurea Ciuc, ora 19.00: Athletic Constanța – CSU Oradea;
Joi, 12 noiembrie – ora 17.30: CSU Oradea – SCMU Craiova, ora 20.30: Steaua București – Athletic Constanța;
Vineri, 13 noiembrie – ora 16.00: Athletic Constanța – Miercurea Ciuc, ora 19.30: CSU Oradea – Steaua București.

Citește și: Rădoi și-a scos „asul“ din mânecă: Alex Băluță! Vezi lista jucătorilor convocați!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS