10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetS-a suspendat şi Liga Naţională de Baschet Masculin. Vezi comunicatul FRB!

S-a suspendat şi Liga Naţională de Baschet Masculin. Vezi comunicatul FRB!

Duminică, 8 martie, Raed Arafat a anunțat interzicerea evenimentelor la care participă peste 1000 de persoane. Prin urmare, într-o primă fază, Federația Română de Baschet a decis ca toate meciurile să se desfășoare fără spectatori. Astăzi, FRB a anunţat suspendarea Ligii Naţionale de Baschet şi a competițiilor de copii și juniori.

O astfel de decizie a fost luată și de către Horia Păun, președintele FRB, care a început să anunțe cluburile din România în legătură cu suspendarea Ligii Naționale până în 31 martie. Iată comunicatul apărut pe frbaschet.ro:

„În vederea prevenirii extinderii pandemiei de COVID-19, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Federaţiei Române de Baschet, după o consultare cu majoritatea reprezentanţilor cluburilor din Ligile Naţionale de Baschet şi a conducerilor Colegiului Central al Arbitrilor şi Comisiei Centrale de Comisari, a decis urăatoarele:

1. Suspendarea meciurilor din Liga Naţională de Baschet Masculin şi Liga Naţională de Baschet Feminin până la data de 31.03.2020.

2. Suspendarea meciurilor din Turneul Final al Cupei României 3×3, masculin, ediţia 2020, şi a altor competiţii oficiale de baschet 3×3, până la data de 31.03.2020. 

3. În funcţie de evoluţia situaţiei din România referitoare la pandemia de COVID-19, prezenta decizie va suporta modificări”.

Între timp, COVID-19 a fost declarată pandemie la nivel global și reacția a fost pe măsură. NBA și FIBA și-au suspendat competițiile, iar mai multe federații naționale au decis stoparea campionatelor interne.

Citeşte şi: Liga a IV-a Dolj / Două meciuri din etapa 18 au fost amânate. Vezi programul!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS