13 C
Craiova
marți, 2 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sport Baschet S-a suspendat şi Liga Naţională de Baschet Masculin. Vezi comunicatul FRB!

S-a suspendat şi Liga Naţională de Baschet Masculin. Vezi comunicatul FRB!

Duminică, 8 martie, Raed Arafat a anunțat interzicerea evenimentelor la care participă peste 1000 de persoane. Prin urmare, într-o primă fază, Federația Română de Baschet a decis ca toate meciurile să se desfășoare fără spectatori. Astăzi, FRB a anunţat suspendarea Ligii Naţionale de Baschet şi a competițiilor de copii și juniori.

O astfel de decizie a fost luată și de către Horia Păun, președintele FRB, care a început să anunțe cluburile din România în legătură cu suspendarea Ligii Naționale până în 31 martie. Iată comunicatul apărut pe frbaschet.ro:

„În vederea prevenirii extinderii pandemiei de COVID-19, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Federaţiei Române de Baschet, după o consultare cu majoritatea reprezentanţilor cluburilor din Ligile Naţionale de Baschet şi a conducerilor Colegiului Central al Arbitrilor şi Comisiei Centrale de Comisari, a decis urăatoarele:

1. Suspendarea meciurilor din Liga Naţională de Baschet Masculin şi Liga Naţională de Baschet Feminin până la data de 31.03.2020.

2. Suspendarea meciurilor din Turneul Final al Cupei României 3×3, masculin, ediţia 2020, şi a altor competiţii oficiale de baschet 3×3, până la data de 31.03.2020. 

3. În funcţie de evoluţia situaţiei din România referitoare la pandemia de COVID-19, prezenta decizie va suporta modificări”.

Între timp, COVID-19 a fost declarată pandemie la nivel global și reacția a fost pe măsură. NBA și FIBA și-au suspendat competițiile, iar mai multe federații naționale au decis stoparea campionatelor interne.

Citeşte şi: Liga a IV-a Dolj / Două meciuri din etapa 18 au fost amânate. Vezi programul!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Victorie importantă pentru echipa lui Alex Băluță. Liberec a...

Echipa Slovan Liberec, cu Alexandru Băluță integralist, s-a impus în această seară, în deplasare, în fața formației Jablonec, meciul contând pentru etapa...

Universitatea Craiova își va testa forțele, sâmbătă, cu FC...

Oficialii clubului Universitatea Craiova și cei ai formației FC Viitorul, prima clasată din play-out, să susțină sâmbătă, în Bănie, două partide de...

Gorj: A găsit o sumă de bani pe care...

Polițiștii din Târgu Jiu au fost sesizați, astăzi, de către un bărbat, de 41 de ani, din comuna Mătăsari, că a găsit...

Sesiuni speciale pentru examenele naționale destinate elevilor bolnavi sau...

Ministrul Educației, Monica Anisie, a aprobat Ordinul privind organizarea sesiunilor speciale de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru absolvenții care nu vor putea...

Obama condamnă violența în urma protestelor lui George Floyd

Fostul preşedinte american, Barack Obama, îi aduce un omagiu lui George Floyd într-un editorial, în care îndeamnă la schimbare, subliniind importanţa votului...

Va începe testarea națională anti-coronavirus

Ministerul Sănătății a finalizat Ordinul pentru aprobarea efectuării Studiului de seroprevalență a infecției SARS-CoV-2 pe teritoriul României, adică testarea națională anti-coronavirus.