20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă / Amalia Covaliu a obținut bronzul european în proba de spadă

Scrimă / Amalia Covaliu a obținut bronzul european în proba de spadă

Sportiva română Amalia Covaliu a câştigat medalia de bronz în proba individuală feminină de sabie, luni, în prima zi a Campionatelor Europene de scrimă pentru juniori de la Napoli. Amalia, fiica fostului campion olimpic Mihai Covaliu, a fost învinsă în semifinale de bulgăroaica Emma Neikova, cu 15-14.

Amalia Stan s-a clasat pe locul 10, după ce a pierdut în optimile de finală în faţa maghiarei Zsanett Kovacs, cu 12-15. Denisa Şerban a ocupat locul 32, iar Anastasia Fusea a încheiat pe 65, informează Agerpres.

În proba feminină de floretă, Andreea Dincă a ocupat locul 18. Maria Teodorescu s-a clasat pe locul 49, iar Paula Radu s-a situat pe 66.

La Europenele de juniori de anul trecut, de la Tallinn, România a obţinut trei medalii. Echipa masculină de sabie a României, compusă din Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache şi Radu Niţu, a cucerit medaliile de aur. Amalia Stan a câştigat medalia de bronz în proba individuală de sabie. De asemenea, Casian Cîdu a obținut şi el medalia de bronz în proba individuală de sabie.

Citește și: Tir cu arcul / Argint pentru România la Europenele din Croația

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS