16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / Să vină întăririle! SCMU Craiova a adus un pivot de peste 2 metri

Baschet / Să vină întăririle! SCMU Craiova a adus un pivot de peste 2 metri

SCMU Craiova își dorește în continuare să schimbe fața echipei, chiar în mijlocul campionatului, pentru că rezultatele de până în prezent nu au fost cele mai satisfăcătoare. Astfel, după ce l-au adus pe Panayiotis Yiannaras în locul lui Stepanovski, alb-albaștrii l-au transferat şi pe Danny Agbelese, un pivot americano-nigerian în vârstă de 33 de ani, care a evoluat, de-a lungul carierei sale, în multe din campionatele puternice ale Europei.

Agbelese a jucat între 2008 și 2010 pentru Collin College, după care s-a transferat la Hampton. În 2012, sportivul de 2.06 metri a semnat cu Esteghlal Qeshm, în Iran, după care a jucat pentru Union Atletica și Wanderers Paysandu, în Uruguay. Venirea în Europa a lui Agbelese s-a consemnat în stagiunea 2014-2015, când acesta a jucat pentru Guadalajara, în Spania, notează Baschet.ro.

„Americanul Danny Agbelese este noul baschetbalist al SCM Universitatea Craiova! Noul nostru jucător măsoară 2.03 m și are 33 de ani, fiind un jucător cu mare experiență, evoluând în cariera sa în mai multe campionate importante (Italia, Franța, Spania sau Grecia), având apariții și în EuroCup. Evoluează pe poziția 5. În cariera sa, Agbelese a evoluat la echipe precum Union Atletica, Guuk Gipuzkoa Basket, Happy Casa Brindisi, Pau-Lacq-Orthez, Holargos, Kolossos H Hotels, Promitheas Patras, Real Betis, Peristeri, Movistar Estudiantes, Marinos de Anzoátegui sau Piratas de La Guaira. A fost declarat MVP-ul Supercupei Greciei în 2020, reușind să-și treacă în CV-ul său acest trofeu, jucând și în echipa All Star, în doi ani consecutivi. Îi urăm mult succes în tricoul alb-albastru!“, se arată în comunicatul SCMU Craiova.

Citeşte şi: Panayiotis Yiannaras: „Sunt cu adevărat mândru de jucătorii mei!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS