20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCanotaj / Pe drum drept spre medalii! Şase echipaje româneşti, în finale la Europene

Canotaj / Pe drum drept spre medalii! Şase echipaje româneşti, în finale la Europene

Şase echipaje româneşti din cele zece care au evoluat joi s-au calificat direct în Finalele A la Campionatele Europene de canotaj pentru seniori de la Bled (Slovenia). Anunţul a fost făcut de către pagina de Facebook a Federaţiei Române de canotaj.

În proba de dublu rame feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel s-au clasat pe primul loc în serie, calificându-se astfel direct în Finala A. Campioanele olimpice Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au câştigat cursa de calificare a probei de dublu vâsle feminin, urmând să concureze şi ele în Finala A. Şi Ionela Cozmiuc a ieşit învingătoare în seria sa la schif simplu, categorie uşoară, calificându-se în Finala A.

Barca de patru rame masculin, compusă din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci, a încheiat pe primul loc în serie şi s-a calificat în Finala A. La patru rame feminin, Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş au încheiat pe locul întâi cursa din serii şi vor concura în Finala A. Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci şi Adrian Munteanu au ocupat locul al treilea în cursa preliminară a probei de 8+1 masculin pentru stabilirea culoarului din Finala A.

România participă cu 12 echipaje la Europenele din Slovenia.

Citeşte şi: Serbia – România, duelul direct de menţinere în BJK Cup

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS