14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisLumea tenisului a amuțit! Sorana Cîrstea i-a dat clasă „gigantului“ Sabalenka și e în semifinale la Miami

Lumea tenisului a amuțit! Sorana Cîrstea i-a dat clasă „gigantului“ Sabalenka și e în semifinale la Miami

Sorana Cirstea a reușit, miercuri seară, să demonstreze că imposibilul poate deveni posibil dacă îți dorești cu adevărat! Sportiva noastră a învins-o pe titrata Aryna Sabalenka în sferturi la Miami în chiar două seturi, scor 6-4, 6-4 și astfel a dat toate calculele specialiștilor peste cap. Plecată cu șansa a doua în acest duel, Sorana s-a întrecut pe sine și a obținut, mai mult ca sigur, cea mai mare victorie a carierei și biletul pentru semifinalele de la Miami.

Împotriva tuturor pronosticurilor și a analizelor, românca a făcut-o pe Aryna să gâfâie în adevăratul sens al cuvântului și să o pună la plimbare pe tot terenul. Chiar dacă serviciul advers a fost puternic în cele mai multe rânduri, replica a fost pe măsură. Returul româncei a fost bine plasat, astfel încât bielorusa nu a știut cum să mai răspundă. Serviciul Soranei a fost, așa cum ne și așteptam, la nivelul partidei. Aryna nu a avut nevoie de mult timp pentru a realiza ce meci greu are în față!

Fără frică, dar și cu un joc tactic perfect

Cu o ambiție ieșită din comun, dar și cu cel mai bun joc cel puțin din acest an, Sorana Cîrstea a luat din start primul break al meciului cu Sabalenka și a trecut în față. S-a făcut, apoi, 2-0, iar diferența de două lungimi s-a păstrat până la scorul de 4-2. În acel moment, jucătoarea din Belarus a izbutit un rebreak, iar apoi a egalat. Chiar dacă era pe un fond descendent de joc, „Sori“ a replicat fantastic pe serviciul advers. Aceasta a trecut din nou în față, iar moralul a revenit la locul lui. Imediat după, fără prea multe emoții la serviciu, românca a închis setul la 6-4.

Tactica Soranei pentru primul set a fost, într-adevăr, una excelentă. A ales să răspundă puternic pe serviciul adversarei și să o pună în dificultate cu retururile impecabile. Reverul parcă a fost inventat de ea în acest duel, iar ușor-ușor panica s-a instalat în jocul și în mintea sportivei clasate, atenție, pe locul 2 WTA!

Returul a fost de bază, așii au trimis-o pe Aryna acasă

Cîrstea a început ca din tun și actul secund și, pe fondul unei căderi a adversarei, a reușit desprinderea la 2-0. Sabalenka a revenit, ba chiar a și trecut în față pe tabelă, scor 3-2. De menționat că, aproape pe tot parcursul jocului, au fost game-uri foarte scurte. Acest lucru a contat extrem de mult la conservarea energiei Soranei. Românca a restabilit egalitatea la trei cu puține emoții, iar apoi a returnat excelent pe serviciul advers. Mai mult de atât, Aryna a făcut două duble greșeli și s-a văzut condusă cu break, scor 4-3.

Sorana Cîrstea și-a menținut serviciul impecabil și concentrarea, iar Sabalenka a cedat. Debusolarea s-a instalat în mintea și jocul bielorusei, iar sportiva din România a ajuns în situația de a servi pentru meci la scorul de 5-4. Trebuie menționat faptul că, până înaintea game-ului 10 din actul secund, Sorana a reușit nu mai puțin de șapte ași! Sorana a părut că și-a pus toată energia și dorința de victorie în ultimul game, care a fost unul pe cât de tensionat, pe atât de trăit. De la 15-40, Sorana s-a apărat impecabil, a răspuns incredibil și și-a adjudecat o victorie istorică cu Sabalenka după 6-4.

Pentru Cîrstea este prima oară în carieră când se impune, la același turneu, în fața a două jucătoare de top 5 WTA. În plus, românca nu a mai câștigat niciodată până acum un duel cu o jucătoare clasată mai sus de locul 3 mondial.

În semifinalele Miami Open, românca se va duela cu învingătoarea din duelul Alexandrova (locul 18 WTA) – Kvitova (locul 12 WTA). Meciul este programat în această noapte.

Citește și: Nicholas Ionel, victorie frumoasă cu Trungelliti, la Girona

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS