11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / SCMU Craiova şi CSO Voluntari luptă pentru un loc mai bun în Top 10

Baschet / SCMU Craiova şi CSO Voluntari luptă pentru un loc mai bun în Top 10

Baschetul masculin revine în acest weekend cu meciuri extrem de interesate, iar unul dintre ele le va pune faţă în faţă pe CSO Voluntari şi SCMU Craiova. Cele două formaţii se vor duela în Ilfov sâmbătă seară, de la ora 20.30, iar învingătoarea se va putea gândi din ce în ce mai mult la o posibilă clasare în Top 4 înainte de startul play-off-ului.

Craiova are un ascendent moral mai bun decât al adversarilor de sâmbătă, dat fiind şi rezultatul pozitiv obţinut în semifinalele Cupei României. Atunci, alb-albaştrii s-au impus la limită, scor 72-70, după un joc cu multe faze controversare, dar şi cu răsturnări de scor spectaculoase. În clasament, SCMU şi CSO au aceeaşi linie, cu 5 victorii şi 7 înfrângeri, respectiv 17 puncte acumulate, iar victoriile din ultima rundă le-au dat şi mai multă încredere înainte de întâlnirea directă.

Transfer interesant reuşit de olteni

În cursul zilei de miercuri, clubul SCM Craiova a anunţat transferul lui Deondre Parks, un conducător de joc care sosește să-l înlocuiască pe Giordan Watson, care a suferit o accidentare și ratează restul sezonului.

Fundașul american în vârstă de 30 de ani și înalt de 1.85 metri a jucat în NCAA la Iowa Lakes CC și South Dakota State, pentru ca la nivel profesionist să debuteze în 2016/2017 alături de britanicii de la Newcastle Eagles. Parks a petrecut un sezon în Georgia la BC Cactus Tbilisi și în 2018/2019 a schimbat trei echipe, mai întâi jucând la AEL Limassol (Cipru), apoi a trecut pe la Edmonton Stingers (Canada) și ES Rades (Tunisia). În Europa a mai jucat pentru Hapoel Hevel Modi’in (Israel), Vilpas Vikings (Finlanda), ZTE KK (Ungaria) și cel mai recent la Sigal Prishtina (Kosovo). În sezonul acesta a jucat și pentru Astana Tigers, în Liga VTB.

Aproape la fiecare echipă Parks a avut medii de double figures la puncte, în Georgia terminând cu 20.8 sezonul, iar în Cipru cu 18.8, notează Baschet.ro.

Citeşte şi: Volei (f) / SCMU Craiova, meci de totul sau nimic cu FC Argeş Piteşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS