30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSabalenka şi Gauff, triumfătoare la Adelaide 1 şi Auckland

Sabalenka şi Gauff, triumfătoare la Adelaide 1 şi Auckland

Arina Sabalenka a câştigat duminică turneul Adelaide International 1 (WTA 500), învingând-o pe cehoaica Linda Noskova, 6-3, 7-6 (7/4), în finala competiţiei. Bielorusa a pus capăt unei serii de trei înfrângeri în finale, impunându-se după o oră şi 43 de minute în condiţiile unor temperaturi foarte ridicate, de peste 36 de grade.

Sabalenka nu a pierdut niciun set la Adelaide, unde a învins-o în semifinale pe românca Irina Begu (6-3, 6-2).

Linda Noskova, 18 ani, locul 102 mondial, care a câştigat Roland Garros la junioare în 2021, va urca de luni în top 50 WTA graţie parcursului său de la acest turneu, unde a eliminat-o în semifinale pe tunisianca Ons Jabeur, N.2 mondial.

Surpriza Masarova nu a mişcat în faţa lui Gauff

Coco Gauff și-a respectat statutul de mare favorită și a câștigat turneul WTA de la Auckland. Americanca a trecut în finală de Rebeka Masarova, marea surpriză a competiției din Noua Zeelandă, scor 6-1, 6-1.

Coco Gauff a câștigat titlul de la Auckland fără să piardă măcar un set. Este al treilea titlu din carieră pentru americancă, după cele de la Parma (2021) și Linz (2019).

Gauff a jucat în 2022 finala de la Roland Garros, una pierdută împotriva polonezei Iga Swiatek.

Masarova va înregistra un salt de 36 de locuri în clasamentul WTA: de săptămâna viitoare se va afla pe 94 (cel mai bun loc de până acum din carieră). Venită din calificări (acolo unde a trecut de Katherine Sebov și Sara Errani), Masarova le-a eliminat până la marea finală pe Sloane Stephens (câștigătoare de US Open în 2017), Anna Blinkova, Karolina Muchova și pe Ysaline Bonaventure.

Citeşte şi: Begu urcă pe 28 WTA după semifinala de la Adelaide! Românca e cap de serie la AO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS