6.1 C
Craiova
sâmbătă, 4 februarie, 2023
Știri de ultima orăSportTenisNovak Djokovic a câştigat competiţia de la Tel Aviv! Sârbul a ajuns la 89 de trofee

Novak Djokovic a câştigat competiţia de la Tel Aviv! Sârbul a ajuns la 89 de trofee

Novak Djokovic, numărul 7 mondial, a câştigat turneul ATP 250 de la Tel Aviv (Israel), dotat cu premii totale de 949.475 de dolari. În marea finală, sârbul l-a învins cu 6-3, 6-4 pe croatul Marin Cilic, după o oră şi 34 de minute de joc. Aceasta este a 19-a victorie obţinută de Djokovic în 21 de confruntări directe cu Cilic, ocupantul locului 16 în clasamentul ATP.

Novak Djokovic, principalul favorit al competiţiei din Israel, a cucerit duminică al treilea său titlu din 2022 şi al 89-lea din cariera sa, în cea de-a 127-a finală disputată în circuitul profesionist. Ultimul succes pe hard al sârbului data din noiembrie 2021, când s-a impus în turneul de la Paris.

Anul acesta, Dokovic a mai câştigat turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, pe zgură, în luna mai, iar apoi şi-a apărat cu succes titlul de Grand Slam la Wimbledon, pe iarbă, în luna iulie, dar a pierdut şi o finală, în luna aprilie la Belgrad, în faţa propriilor suporteri.

După Wimbledon, campionul sârb nu a mai disputat niciun un meci oficial până la competiţia Laver Cup pe echipe, între Europa şi Restul Lumii, desfăşurată săptămâna trecută la Londra.

Citeşte şi: Ana Bogdan a părăsit în semifinale turneul de la Parma! Sheriff, mai hotărâtă în decisiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS