14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMotoGP / Marele Premiu al Kazahstanului, în premieră în calendarul CM

MotoGP / Marele Premiu al Kazahstanului, în premieră în calendarul CM

Marele Premiu al Kazahstanului va fi inclus în calendarul ediţiei 2023 a Campionatului Mondial de MotoGP, marcând astfel sosirea în premieră a categoriei regină a motociclismului viteză în Asia Centrală.

„Anul 2023 va marca debutul unui nou acord pe cinci ani, care va face ca MotoGP să ajungă într-o nouă regiune a lumii”, se precizează într-un comunicat.

Evenimentul, a cărui dată nu a fost încă anunţată, va fi programat pe circuitul de la Sokol. Kazahstanul devine, astfel, a 30-a ţară care găzduieşte un Grand Prix începând din 1949.

Pe lângă Kazahstan, compania Dorna a anunţat săptămâna trecută că lucrează cu autorităţile indiene în vederea creării, „în viitorul apropiat“, a unui Grand Prix în India. La începutul acestei luni, Dorna a semnat un memorandum de înţelegere cu Arabia Saudită pentru a găzdui în curând una dintre etapele Campionatului Mondial de MotoGP, fără a preciza o dată sau un circuit.

Calendarul oficial al Mondialului de MotoGP pentru sezonul viitor nu a fost publicat deocamdată, dar ar putea cuprinde un total de 21 de curse.

Citeşte şi: Marius Copil, învins de Rinderknech în primul tur de la Tel Aviv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS