10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCamelia Potec: „David a făcut ceea ce și-a propus la acest European“

Camelia Potec: „David a făcut ceea ce și-a propus la acest European“

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat, marţi, pe Aeroportul Henri Coandă, că David Popovici a realizat prin recordul la 100 m liber ceea ce şi-a propus, să devină cel mai rapid înotător al lumii din toate timpurile în această probă. Menţionăm că Potec a fost la Roma pentru a vedea reprezentația lui Popovici pe viu.

„Am trăit la intensitate maximă, de asta mi-am și dorit să văd aceste curse live, pentru că au meritat să fie văzute live. Ne bucurăm că a ieșit acel record mondial și David a făcut ceea ce și-a propus, a devenit cel mai rapid înotător al lumii din toate timpurile pe proba de 100 de metri. E extraordinar, lucrul acesta ar trebui să ne bucure pe toți, pentru că în România s-a pregătit cel mai rapid înotător al probei regină din înotul mondial.

Nu putem să tragem linie încă, perioada nu s-a terminat. Acum, ne bucurăm de rezultate, ne-am bucurat în acea zi, ne-am bucurat de rezultatele de la 200 de metri, de titlul european și recordul mondial de juniori. El e concentrat pe ce are de făcut, nu a avut acces pe internet foarte mult, a dat interviuri pentru cei care au fost acolo și, după fiecare cursă, a făcut testare antidoping. Important este că se distrează în apă și la final toți ne bucurăm de rezultate extraordinare“, a declarat Camelia Potec.

„Vibrația tribunelor a fost una extraordinară, o vibrație pe care am simțit-o și ca sportiv de performanță. Ne-am bucurat că David a fost în atenția presei. Au fost și foarte mulți americani care au venit să-l urmărească. Toată lumea a vrut să știe cum a ajuns la această performanță. Pentru David urmează Campionatele Mondiale de juniori, de peste două săptămâni. Ne dorim ca el să ajungă cu bine în Peru, la Mondiale“, a adăugat Potec.

Citeşte şi: David Popovici, al patrulea timp din calificările pentru 400 m! Când are loc finala!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS