21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUpdate: David Popovici s-a retras din finala de 400 m liber!

Update: David Popovici s-a retras din finala de 400 m liber!

Update: David Popovici s-a retras din finala de 400 m liber, de la Campionatele Europene de natație, de la Roma. Preşedintele Federaţiei Romane de Natatie, Camelia Potec, sustine că decizia le aparține lui David Popovici și antrenorului său, Adrian Rădulescu.

Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.

„Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune. David Popovici vă mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și vă așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

David Popovici câștigase seria 1 a probei de 400 m liber, cu timpul de 3:47.99 minute. După cele cinci serii, a fost al patrulea cel mai rapid timp.

……….

David Popovici își continuă cursa pentru medalii la Campionatele Europene de la Roma. Românul s-a calificat în această dimineață în finala probei de 400 de metri liber, în care speră să obțină încă o medalie, în această seară. Marea finală va avea loc de la 19:53, ora României.

Campionul nostru a înotat în această dimineață în prima serie de calificări, alături de doi sportivi care nu i-au pus deloc probleme. David a terminat cursa în 3:47,99 și s-a calificat în finală, având al patrulea timp din calificări. Doar Henning Muehlleitner (3:46,79), Lukas Maertens (3:47,38) și Antonio Djakovic (3:47,67) au avut timpi mai buni decât românul de 17 ani, care nu a mai concurat până acum în proba de 400 de metri liber.

David Popovici a preferat această cursă, în dauna celei de 50 metri, tocmai pentru a demonstra că face față și pe distanțe mai lungi și pentru a-și diversifica programul de concurs.

Citeşte şi: Canotaj / Lotul României, primit la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS