6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCanotaj / Lotul României, primit la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă“

Canotaj / Lotul României, primit la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă“

Lotul de canotaj al României, format din 35 de sportivi, a fost primit, luni, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, de conducerea Federaţiei Române de Canotaj, rude, prieteni şi cunoscuţi, la întoarcerea de la Campionatele Europene de la Munchen (11-14 august). La festivitatea de primire nu a participat Eduard Novak şi nici vreun alt reprezentant al Ministerului Sportului.

Secretarul general al Federaţiei Române de Canotaj, Sandu Pop, a subliniat performanţa obţinută de delegaţia României, cea mai mare din istoria FRC la o ediţie a Campionatelor Europene.

Este în primul rând meritul sportivilor, dar în acelaşi timp vreau să menţionez aportul colectivului tehnic condus de antrenorul Antonio Colamonici şi a colectivului medical coordonat de doctorul Vasile Oşean, fără aportul cărora nu am fi putut obţine aceste rezultate frumoase. De asemenea, vreau să le mulţumesc cluburilor, dar şi selecţionerilor care i-au îndrumat pe aceşti minunaţi sportivi să vină la canotaj şi să iubească acest sport”, a afirmat Pop.

La rândul său, Dorin Alupei, antrenor al lotului olimpic de canotaj al României, a afirmat că rezultatele extraordinare de la Munchen îi dau speranţe pentru competiţiile viitoare.

„Îmi cer scuze pentru voce, pentru că mi-am pierdut-o. Mi-am lăsat-o însă pe canalul olimpic de la Munchen. Am însă bucuria şi satisfacţia rezultatelor obţinute la Campionatele Europene de aceşti sportivi deosebiţi. Performanţele lor sunt cu adevărat extraordinare şi ne dau speranţe pentru viitor. Le mulţumesc şi colegilor mei antrenori, precum şi celor din departamentul medical, toţi au făcut o muncă extraordinară, s-au dăruit în totalitate, şi-au lăsat acasă familiile pentru a contribui la această performanţă deosebită. Felicitări tuturor şi sper să o ţină tot aşa”, a afirmat Alupei.

Citeşte şi: David Popovici: „Pe podium m-am gândit la toate steagurile României din tribună!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS