17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCamelia Potec: „În România vorbim doar de lucruri care nu aduc valoare țării“

Camelia Potec: „În România vorbim doar de lucruri care nu aduc valoare țării“

Camelia Potec (40 de ani), președintele Federației Române de Natație, consideră că David Popovici nu primește suficientă atenție în țară, în ciuda performanțelor de excepție reușite. 

„Sunt două victorii care atestă valoarea lui David Popovici. E singurul care reușește această performanță, are cele mai multe titluri de seniori la nici 18 ani. Ne place ce citim în presa internațională, dar la noi în țară vorbim doar de lucruri care nu aduc valoare țării, în loc să vorbim de ce s-a întâmplat, de performanțele lui de excepție și de faptul că întreaga lume vorbește despre el“, a spus Camelia Potec.

Președintele Federației Internaționale de Natație îl vede departe pe David

Ea a mai dezvăluit ce dialog a purtat cu președintele Federației Internaționale de Natație, imediat după ce Popovici a pus mâna pe cel de-al doilea aur în decurs de trei zile.

„David Popovici s-a antrenat numai în România, iar în ceea ce privește sprijinul din partea statului e o discuțe lungă. O să-l las pe David să vorbească despre acest lucru duminică, atunci când se întoarce în țară. El nu primește o pungă de bani. Primește doar ceea ce cere și de ce are nevoie pentru a-și îndeplini obiectivele. Dacă va dori ceva în plus, bineînțeles că va avea parte de lucrurile pe care le cere. Nu-mi permit să vorbesc despre alte ramuri. David Popovici se întoarce cu două medalii de aur din Ungaria, atât. Ne-a arătat de foarte mult timp că are talent, știam acest lucru. Se pregătește la lot de 5 ani de zile, face performanțe pentru România de la 11 ani. 

Sunt sigur că poate duce aceste performanțe mai departe. A arătat că poate gestiona presiunea. Președintele Federației Internaționale mi-a transmis că poate ar fi o idee pentru David să fie singurul din istorie care să câștige trei medalii, la 100, 200 de metri, dar și la 400 de metri liber. Înseamnă că îl vede pe David capabil să reușească acest lucru”, a mai declarat Camelia Potec.

Citeşte şi: România se înclină! David Popovici a luat aur la 100 m și e „rege“ la Budapesta

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS