17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia se înclină! David Popovici a luat aur la 100 m și e „rege“ la Budapesta

România se înclină! David Popovici a luat aur la 100 m și e „rege“ la Budapesta

Pur și simplu nu mai este nimic de adăugat când vezi cu câtă dorință și plăcere concurează David Popovici la fiecare probă în bazin! Românul nostru de doar 17 ani a luat aurul și în proba de 100 m liber, proba „regină“ și putem spune că a cucerit nu doar Budapesta, ci și toate inimile românilor și chiar și ale susținătorilor internaționali.

David Popovici a făcut o nouă cursă pe care nu o vom uita vreodată. După succesul de la 200 de metri, românul de 17 ani a recidivat. Înotătorul nostru a câștigat cursa la photo finish, în 47:58.00.

Calificat în finală cu primul timp (și cu record mondial de juniori), sportivul nostru a plecat de pe culoarul 4 și și-a respectat statutul de mare favorit. Românul a întors al doilea, în 22,36 secunde, dar cursa pentru aur nu a fost un galop de sănătate, asta pentru că Maxime Grousset (argint, 47,64 secunde) și Liendo Edwards (bronz 47,71 secunde) au ținut aproape. Finalul a fost incredibil, iar acum David este dublu campion mondial!

În toată istoria acestei competiții, un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție. Este vorba despre americanul Jim Montgomery, care a făcut acest lucru tocmai în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad.

Pentru înotătorul legitimat la Dinamo a fost doar prima competiție importantă a acestei veri, el urmând să mai participe la:

Campionatele Europenele de juniori de la Otopeni (5-10 iulie);
Campionatele Europene de seniori la Roma (11-17 august);
Campionatele Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).

Citește și: IntenCity dă peste cap fotbalul! „U“ Craiova şi FCU nu pot juca pe „Oblemenco“ timp de 50 de zile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS