0.6 C
Craiova
marți, 31 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăSportTenisAlexander Zverev, imbatabil în momentele cheie! Germanul a câștigat Turneul Campionilor

Alexander Zverev, imbatabil în momentele cheie! Germanul a câștigat Turneul Campionilor

Alexander Zverev a câștigat Turneul Campionilor! Germanul nu i-a lăsat nicio șansă lui Medvedev, în finala de la Torino, unde s-a impus cu un dublu 6-4, după 75 de minute de joc. Astfel, germanul a pus capăt unei serii de cinci victorii ale rusului în duelurile directe, ultima dintre ele chiar în grupele actualei ediţii a Turneului Campionilor.

Această victorie încheie un sezon deosebit de prolific pentru Zverev, numărul 3 mondial, care a cucerit în total şase trofee în 2021, printre care şi medalia de aur la Olimpiada de la Tokyo, desfăşurată în această vară.

Jucătorul german, în vârstă de 24 ani, l-a eliminat în semifinalele Turneului Campionilor pe sârbul Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial, care a ratat ocazia de a câştiga pentru a şasea oară în cariera sa în competiţia de final de sezon din circuitul ATP şi a-l egala, astfel, pe elveţianul Roger Federer.

Laude la adresa publicului italian

„Vreau să-l felicit, cred că e liderul generației noastre. M-ai bătut de cinci ori la rând, îți mulțumesc pentru acele lecții de tenis. Cumva am explodat împreună în tenisul mare. Mulțumesc echipei mele. Fratele meu e cu mine, e şi mama aici, dar și câinele meu. Londra a fost o gazdă excelentă, dar voi sunteți cei mai buni pentru mine. Sunteți cei mai zgomotoși și nebuni fani. Iubesc Italia, Roma este turneul meu preferat. Acum, abia aștept vacanța! Toată lumea e aici alături de mine, exceptându-l pe tata. Sper că va reveni, să ne bucurăm împreună. Sunt foarte fericit“, a spus Zverev.

„Zverev a făcut și azi un meci nemaipomenit, așa cum s-a întâmplat și sâmbătă. Sper să jucăm de acum multe finale împreună. Felicitări! Vreau să le mulțumesc și părinților mei. A fost un sezon bun pentru mine și le mulțumesc tuturor, apreciez tot ce fac”, a punctat și Medvedev.

Citeşte şi: Un an senzaţional! Irina Bara a câştigat şi titlul de dublu de la Montevideo

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS