18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep - Anett Kontaveit, duel de foc cu mize diferite în finala de la Cluj

Simona Halep – Anett Kontaveit, duel de foc cu mize diferite în finala de la Cluj

Simona Halep (România, 18 WTA) a învins-o fără drept de apel pe Marta Kostyuk (Ucraina, 55 WTA), scor 6-0, 6-1, și s-a calificat în finala turneului WTA 250 Transylvania Open de la Cluj Napoca. Anett Kontaveit (14 WTA) va fi adversara româncei din finală, duminică, de la 17:30. Estona a trecut în semifinale de Rebecca Peterson (Suedia, 99 WTA) cu 6-3, 6-2.

Simona va disputa, duminică, finala cu numărul 40 din carieră, contra estonei Anett Kontaveit, campioană săptămâna trecută la Moscova! Totodată, românca va lupta la Cluj-Napoca pentru al 23-lea titlu al carierei în circuitul WTA.

Ambele finaliste de la Transylvania Open, Simona Halep (18 WTA) și Anett Kontaveit (14 WTA) vor da totul pe teren în finala turneului. Atât Simona, cât și Anett au o motivație suplimentară, gândindu-se mai puțin la premiul în valoare de 29.200 de dolari destinat campioanei.

Fiecare luptă pentru a-și atinge obiectivul

Pentru Halep va fi un meci de orgoliu, ținând cont că are ocazia să-și salveze sezonul la turneul din țara ei și să câștige primul titlu din 2021 și al 23-lea al carierei! De partea cealaltă, Kontaveit își va asigura calificarea la Turneul Campioanelor de la Guadalajara dacă o răpune pe Halep la Cluj-Napoca.

Simona Halep și Anett Kontaveit se întâlnesc pentru a patra oară în circuit, în finala Transylvania Open, românca fiind neînvinsă în meciurile cu jucătoarea din Estonia! Chiar dacă istoria meciurilor directe este de partea ei, scor 3-0, Simona a recunoscut că Anett se află într-o formă incredibilă (9 victorii consecutive). Reamintim că Anett Kontaveit a triumfat săptămâna trecută la turneul WTA 500 de la Moscova.

Halep nu a mai triumfat în circuitul WTA de mai bine de un an, ultimul turneu câștigat de româncă fiind cel de la Roma, în septembrie 2020. De asemenea, Simona a câștigat ultimele patru finale disputate: Wimbledon 2019, Dubai 2020, Praga 2020 și Roma 2020.

Citește și: Irina Bara va lupta pentru trofeul de la Transylvania Open în finala de dublu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS