10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKaiac-canoe / România se prezintă cu şase sportivi la Mondiale

Kaiac-canoe / România se prezintă cu şase sportivi la Mondiale

România va participa cu un lot format din şase sportivi la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe, care se vor desfăşura la Copenhaga, în perioada 16-19 septembrie. Conform paginii oficiale de Facebook a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, FRKC a înscris sportivii la trei probe.

La canoe, Leonid Carp şi Victor Mihalachi vor concura în proba care va fi în programul JO de la Paris din 2024, dublu 500 m. Antrenorul Florin Popescu a fost nevoit să alcătuiască un echipaj nou pentru această competiţie din cauza problemelor medicale ale lui Cătălin Chirilă aflat în recuperare după Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

La kaiac, România va avea la start două echipaje. La K2 – 1.000 m, România va fi reprezentată de Daniel Burciu şi Constantin Mironescu. La K4 – 500 m, vor concura Daniel Burciu, George Săndulescu, Mihai Şerban şi Constantin Mironescu.

La ediţia 2019 a Campionatelor Mondiale, desfăşurată la Szeged (Ungaria), România nu a câştigat nicio medalie, cea mai bună clasare fiind reuşită de Victor Mihalachi şi Cătălin Chirilă, locul 5 în finala probei de canoe-2 pe 1.000 m.

România nu a mai câştigat o medalie la Mondiale din 2017, când Victor Mihalachi şi Leonid Carp au cucerit argintul la Racice (Cehia), în proba de canoe-2 pe 500 m.

Elisabeta Lipă: „Declinul sportului românesc nu s-a oprit după Rio“

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a făcut, luni, un apel către toţi oamenii politici să susţină sportul românesc, despre care a spus că se află în declin. Fosta multiplă campioană olimpică a declarat că performanţele României la Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost date de doar două federaţii sportive.

„România a terminat pe locul 46 la Jocurile Olimpice. Suntem pe acelaşi loc ca acum patru ani la Rio. Mulţi ar spune că s-a oprit acest declin. Nu, acest declin nu s-a oprit. Acum patru ani, pentru aceleaşi medalii, au cotizat, să zic, patru-cinci federaţii. Pentru această ediţie a jocurilor olimpice, pentru acelaşi număr de medalii, sunt doar două federaţii, canotajul şi scrima. Deci fac apel către toţi cei care sunt în măsură să sprijine sportul de masă, pentru că orice veţi sprijini, noi cei care ne ocupăm de înalta performanţă vom beneficia de acest sprijin”, a afirmat Elisabeta Lipă.

Totodată, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj a subliniat că şi disciplina sportivă pe care o coordonează este în picaj.

„Avem obligaţia să îi descoperim pe cei mici, să îi susţinem şi să îi ajutăm ca ei să ajungă în grădina marii performanţei, care nu este uşoară, este extrem de grea, cere sacrificii enorme, dar este extrem de frumoasă. Sportul nu are culoare politică, dar are nevoie de dumneavoastră să susţineţi această disciplină atât de frumoasă, care ne aduce atât de multe satisfacţii şi care este într-un picaj cum nu ştiu dacă dumneavoastră vă puteţi imagina”, a adăugat Lipă.

Citeşte şi: Simona Halep se apropie cu paşi repezi de Top 10! Vezi clasamentul după US Open!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS