10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisA sperat la Marele Slam, dar n-a avut nicio şansă! Djokovic, făcut „KO“ de Medvedev

A sperat la Marele Slam, dar n-a avut nicio şansă! Djokovic, făcut „KO“ de Medvedev

Novak Djokovic (Serbia, 1 ATP) a fost învins fără drept de apel de Daniil Medvedev (Rusia, 2 ATP), scor 4-6, 4-6, 4-6 în finala US Open 2021. Astfel, „Nole” a ratat ocazia de a-i depăși pe Roger Federer și Rafael Nadal la numărul de trofee de Grand Slam. De asemenea, Novak nu a putut cuceri toate cele patru turnee majore în același an şi să realizeze Marele Slam.

Rusul a avut un parcurs perfect la US Open, cedând un singur set pe durata întregului turneu, în „sferturi”, contra olandezului Botic Van De Zandschulp (117 ATP).

Finala de pe „Arthur Ashe” nu a avut istoric. Presiunea și timpul suplimentar petrecut pe teren în ultimele două săptămâni și-au spus cuvântul în cazul lui Djokovic. Nole s-ar fi desprins în fruntea clasamentului all-time al titlurilor de anvergură. Împarte acum prima poziție cu Roger Federer și Rafael Nadal, cu câte 20 de distincții.

Medvedev nu a ieșit din tiparele jocului obișnuit. A servit excelent, 16 ași și un procentaj de 81% al punctelor câștigate cu prima minge. A controlat schimburile de forță, din spatele terenului, și a avut nervii tari la cele 5 mingi de break avute de Nole. 

De partea cealaltă, sârbul a comis erori total necaracteristice. A fost lipsit de inspirație în preajma fileului. A avut și mai multe momente de cădere nervoasă. În setul secund a rupt racheta, după un moment controversat, care ar fi putut schimba soarta finalei. În momentul unei mingi de break, Djokovic a returnat bine, în corpul adversarului. Arbitrul de scaun a oprit raliul, din cauza unui telefon care a sunat în arenă.

Rusul răzbună, astfel, eșecul din finala de la Australian Open 2021. La Antipozi, Nole era cel care se impunea în trei seturi. 

Emoţiile unui adevărat superstar

În setul cu numărul 3, Nole a fost depășit complet. A avut o răbufnire la scorul de 5-1 pentru rus, s-a apropiat la un singur game, moment în care întreaga asistență de pe grandioasa arenă „Arthur Ashe” s-a ridicat în picioare și l-a aclamat. Djokovic a fost vizibil emoționat, și-a acoperit fața cu un prosop și a plâns ca un copil. Liderul mondial nu a reușit break-ul dorit de fani, iar Medvedev a triumfat.

Un alt episod emoționant s-a petrecut în timpul ceremoniei de premiere. Daniil Medvedev și-a început discursul cu o serie de declarații măgulitoare la adresa lui Novak Djokovic.

„Înainte de toate, îmi pare rău pentru fanii lui Novak, pentru că știm cu toții ce record putea stabili azi. Vreau să spun că, pentru mine, ești cel mai mare tenisman din toate timpurile!“, a punctat Medvedev.

Aș vrea să îmi închei discursul într-o notă deosebită, pentru că eu și soția aniversăm astăzi ziua căsătoriei! Nu am avut nicio idee de cadou pe durata turneului. Când am ajuns în finală, am zis că dacă voi pierde nu am timp să găsesc un cadou, aşa că a trebuit să câştig acest meci“, a precizat Daniil Medvedev.

Grand Slam-ul american a fost un turneu al surprizelor, ținând cont că în proba feminină a triumfat outsidera Emma Răducanu (6-4, 6-3 în finala cu Leylah Fernandez).

Citeşte şi: Leylah Fernandez, după eșecul din finală: „Am crezut că trebuie să fiu calmă ca Federer“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS