24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportF1 / Bottas lasă Mercedes pentru Alfa Romeo! Vezi declaraţiile pilotului!

F1 / Bottas lasă Mercedes pentru Alfa Romeo! Vezi declaraţiile pilotului!

Pilotul finlandez de Formula 1, Valtteri Bottas, va părăsi echipa Mercedes la sfârşitul anului şi se va alătura scuderiei Alfa Romeo, cu un contract valabil pe mai mulţi ani.

Conform sursei, plecarea lui Bottas de la Mercedes era aşteptată urmând ca el să fie înlocuit, cel mai probabil, cu britanicul George Russell, în prezent la echipa Williams.

„Se deschide un nou capitol în cariera mea. Sunt recunoscător celor de la Alfa Romeo pentru încrederea pe care mi-au acordat-o şi abia aştept să le răsplătesc această încredere cu victorii”, a declarat Bottas (32 ani).

Bottas a câştigat 9 curse de Grand Prix cu Mercedes, echipă la care a ajuns în 2017 când l-a înlocuit pe Nico Rosberg, el fiind de atunci coechipier cu Hamilton. La Alfa Romeo, Bottas va pilota în locul lui Kimi Raikkonen care, la 42 de ani, a anunţat că îşi va încheia cariera sportivă la finele lui 2021.

Bottas, care anul trecut s-a clasat pe locul 2 fiind vicecampion mondial, se află în prezent pe locul 3 după 13 etape ale Campionatului mondial de Formula 1. 

Citeşte şi: F1 / Nicio noutate la MP al Olandei. Verstappen a triumfat în propriul fief

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS