6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRaliul de la Iași, competiția durerii! Adrian Răspopa a decedat după un accident grav

Raliul de la Iași, competiția durerii! Adrian Răspopa a decedat după un accident grav

Tragedie în Raliul Iașiului! Proba specială de sâmbătă a fost întreruptă după un accident grav, în urmă căruia și-a pierdut viața Adrian Răspopa. Copilotul Cosmin Diacu și Adrian Răspopa au fost duşi cu un elicopter la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, însă pilotul, cu mai multe leziuni severe la nivelul bazinului, abdomenului şi cranio-cerebral, nu a mai putut fi salvat.

„Pilotul Adrian Răspopa și-a pierdut viața în urma accidentului grav de pe a doua probă specială de la Raliul Iașului. Transportat cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență, acesta a fost operat, însă din cauza rănilor grave, nu a mai putut fi salvat. Conducerea competiției a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfașurare și anularea etapei.

Conducerea Federației Române de Automobilism Sportiv, prezentă la fața locului, este în aceste momente alături de cei apropiați lui Adi și de sportivi în zona creată pentru Parcul Închis unde se păstrează un moment de reculegere. La nivelul Consiliului Federal s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanțele și modul de intervenție la locul accidentului. Odihnește-te în pace, Adi”, a fost comunicatul Federației Române de Automobilism Sportiv.

Adrian Răspopa, omagiat de o mulțime de oameni

Momentele emoționante au apărut imediat după momentul terifiant. Adrian Răspopa a fost omagiat în locul unde s-a dat mereu startul festiv și de unde a plecat în raliul de sâmbătă.

În fața Primăriei din Iași a ajuns și copilotul lui Adrian Răspopa: în urmă cu doar 24 de ore, cei doi zâmbeau înainte de startul Raliului, gândindu-se la victoria finală.

„Din punct de vedere al intervenţiei echipelor medicale, ne-am mişcat exemplar, chiar sub timpul standard. A fost descarcerat, preluat cu elicopterul SMURD, a intrat în stop cardio respirator. A fost resuscitat 4 minute, după care a fost adus la Iaşi şi transferat la Spitalul Sf Spiridon. O echipă medicală formată din medici şi chirurgi din mai multe specializări au încercat timp de două ore să-l resusciteze. Din păcate, nu a răspuns”, a declarat Claudiu Butucel, directorul de organizare al Raliului Iaşi.

Citește și: Liga 3 / CSO Filiași – Vedița Colonești 4-0, în imagini. Vezi situația la zi din seria 6!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS