7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalul şi baschetul deschid „balul“ în noul sezon

Handbalul şi baschetul deschid „balul“ în noul sezon

Clubul SCM Craiova se pregăteşte de startul noului sezon competiţional cu nu mai puţin de patru echipe, asta după ce şi gruparea de volei fete a lui Lucian Zlotea a reuşit promovarea în primul eşalon. Astfel, începând cu luna septembrie, vom putea asista în Sala Polivalentă la meciuri de handbal, baschet, volei masculin şi volei feminin.

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, cei patru antrenori de la secţiile menţionate mai sus, împreună cu directorul SCM, Adrian Cosman, au prefaţat noul sezon care „bate la uşă“. La hanbdal, atât Bogdan Burcea, cât şi Adrian Cosman au promis că echipa va avea o altă faţă în acest an şi că emoţiile unei posibile retrogradări nu vor mai apărea.

Burcea, mulţumit de pregătire

Aşa cum bine ştiţi, în acest sezon se anunţă o competiţie acerbă atât pentru locurile fruntaşe, cât şi pentru evitarea retrogradării. Am avut un an foarte greu. După acea performanţă din 2018, nu am reuşit să păstrăm trendul. Din acel moment, explicabil zic eu, echipa a slăbit anual din punct de vedere al valorii. Vreau să lăsăm în urmă ceea ce s-a întâmplat. Personal, sunt răspunzător de rezultatele negative. În ceea ce priveşte noul sezon, echipa s-a întărit. Am reuşit, surprinzător, să recrutăm nişte sportive care ne vor sprijini în obţinerea unor rezultate mult mai bune decât în trecut.

Am avut o perioadă de pregătire în care am beneficiat de absolut tot ceea ce am avut nevoie. Perioada de pregătire centralizată a fost în Grecia, unde am pus accent pe pregătirea fizică. Apoi, am jucat câteva amicale, care ne-au arătat că trebuie să fim încrezători şi pozitivi, pentru că putem reprezenta cu cinste, aşa cum am făcut-o şi în trecut, însemnele acestui club şi oraş“, a spus Bogdan Burcea, antrenorul echipei feminine de handbal.

Cu gândul la primele opt locuri

În acest sezon a început reconstrucţia la echipa de handbal, iar aşteptările nu sunt chiar mari, cel puţin pentru moment. Bogdan Burcea a mărturisit că obiectivul pentru sezonul 2021/2022 este clasarea în primele opt echipe din Liga Florilor. De asemenea, antrenorul şi-a propus ca echipa sa să fie ca un „ghimpe în coastă“ pentru toate echipele din campionat.

„Obiectivul este clasarea în primele opt echipe, dar s-ar putea să ne autodepăşim. Obiectivul primar este omogenizarea grupului, pentru că avem ceva sportive noi. Aşteptăm la sală suporterii noştri, începând cu 4 septembrie. Le transmit că vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a reprezenta corect şi realist imaginea acestui oraş. Sunt convins că, odată cu parcurgerea câtorva etape, echipa se va închega aşa cum ne dorim. Avem fete de calitate, iar cele care au rămas de anul trecut cu siguranţă trag aceleaşi concluzii ca şi mine. Nu îşi mai doresc o contraperformanţă.

Ca să ne gândim la cupele europene, trebuie să facem ce am făcut în trecut. An de an trebuie îmbunătăţite anumite lucruri, trebuie ridicată echipa din acest moment dificil şi să ne aducem suporterii aproape. Nu îmi doream un alt start de sezon, unul mai uşor. Ne-am propus în acest an să ne luăm de piept cu toată lumea. Vom vedea pe parcurs dacă şi suntem în stare de asta, dar am încredere în echipă şi sper, pe lângă obiectivul de clasament, să prezentăm şi un joc spectaculos, unul într-o viteză mult mai mare“, a adăugat Burcea.

Altă perspectivă, altă strategie

La secţia de baschet, managerul Marius Toma i-a ţinut locul antrenorului Kakiouzis, care încă nu a ajuns în ţară şi a vorbit despre obiectivele echipei din următorul campionat din LNBM. Acesta a vorbit şi despre intenţiile federaţiei de a mări numărul de echipe din ligă, dar şi cum noul tehnician va propune un nou stil de abordare a meciurilor.

„Din nefericire, nu ne-am potrivit cu sosirea antrenorului în ţară. El ar fi avut mult mai multe de spus despre echipă. Prin venirea lui Kakiouzis vom aborda o strategie diferită, iar asta s-a văzut şi din transferuri. Va fi o echipă „all american team (o întreagă echipă de americani)“, una extrem de spectaculoasă. Acum rămâne ca antrenorul să reuşească, într-un timp scurt, să închege relaţiile de joc, pentru a deveni şi o echipă eficientă. Spectacolul sper că va aduce din nou publicul în tribune“, a spus managerul Craiovei.

Pentru început, obiectivul este Top 6

Anul acesta vor fi 16 echipe la startul primei ligi. Se gândeşte ca, pentru următorii ani, să se ajungă la 18 echipe. Ar fi cea mai mare ligă de baschet, pe lângă cea din Serbia. Se gândeşte, de asemenea, la dezvoltarea tinerilor români, având în vedere loturile naţionale. Este o direcţie bună pe care baschetul şi-o propune. Sportul este un model pentru societate, iar acest lucru contează mult. Noi trebuie să rămânem acolo sus, să rămânem în Top 6, cum am fost în ultimii ani.

Va fi greu să ne propunem mai mult deocamdată, pentru că nu am reuşit să ne oprim jucătorii de valoare de anul trecut. Diculescu a plecat în Olanda, Pratt şi Henson au semnat în alte părţi. Poate pentru mulţi a fost puţin locul 5, dar trebuie să ne uităm şi la cât se investeşte în general, la Craiova, în sporturile de sală. Va mai fi o venire, un alt american, de această dată mai tânăr. Sperăm ca filozofia lui Kakiouzis să fie de bun augur, pentru că vrea să joace rapid, spectaculos“, a explicat Toma.

Luptă acerbă la play-off

Marius Toma consideră că va fi un sezon extrem de complicat şi mizează pe faptul că 10-11 echipe vor lupta pentru accederea în play-off.

„Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ şi să realizăm că vom avea pe parchet, cel puţin la început, o echipă care abia se cunoaşte. În România s-au făcut transferuri spectaculoase. Scopul nostru este să învingem acasă pe toată lumea, în special, şi să ne bucurăm suporterii. Apoi, treptat, trebuie să continuăm cu o structură de echipă pentru sezonul viitror. Dacă din cei şase străini putem merge anul viitor cu patru, ar fi un câştig imens. Va fi o lună septembrie plină de meciuri amicale. Vom juca şi partide amicale, chiar şi în Polivalentă vom aduce o echipă internaţională pentru un joc de verificare. Pronosticul meu pentru acest an este că 10-11 echipe se vor lupta pentru play-off. S-ar putea să nu retrogradeze nimeni şi în sezonul acesta, dar rămâne de văzut care vor fi deciziile finale. Favorite la titlu vor rămâne primele două clasate şi de anul trecut, Clujul şi Oradea“, a mai menţionat managerul Craiovei.

Adrian Cosman, clar şi răspicat: „Echipele sunt întărite“

Directorul SCM, Adrian Cosman, s-a arătat încântat de transferurile şi echipele care s-au conturat la club şi promite spectacol în noul an competiţional.

„Trecem în revistă şi dorim să îi anunţăm pe toţi iubitorii sporturilor de sală tot ceea ce am realizat în această perioadă, cum s-au comportat echipele şi ce achiziţii am făcut. De asemenea, echipele sunt într-un stadiu de pregătire diferit, pentru că startul competiţiilor nu va avea loc simultan, ci pe parcursul a peste o lună de zile. Săptămâna viitoare debutează echipa feminină de handbal, apoi, la finalul lunii septembrie, va începe şi baschetul. Cele două echipe de volei au demarat pregătirile, dar jocurile oficiale vor avea startul abia în luna octombrie. Pot spune clar şi răspicat faptul că, faţă de anul trecut, echipele sunt întărite. La volei feminin am reuşit promovarea, la masculin ne batem la medalii an de an. La baschet, echipa de anul acesta va fi una spectaculoasă, iar la handbal cu siguranţă nu vom mai trăi ceea ce am trăit anul trecut. Din punctul meu de vedere, nu vom mai avea parte niciodată de emoţiile din sezonul precedent. Momentan nu ne impunem obiective măreţe, ci preferăm să luăm totul pas cu pas, iar apoi, în funcţie de ceea ce realizăm, să ne gândim mai sus“, a spus Adrian Cosman.

Revenirea publicului la sală, aşteptată de toată lumea

Începând cu luna septembrie, suporterii şi iubitorii sporturilor de sală vor putea reveni, într-un final, la Polivalentă. Clubul SCM va anunţa, în perioada următoare, toate procedurile şi ceea ce trebuie făcut pentru a asista la jocuri.

Noi avem deja de anul trecut un parteneriat cu o policlinică, cea care îi ajută pe spectatori să participe şi la meciurile de fotbal, de pe Ion Oblemenco“. În momentul în care nu a mai fost nevoie de testele PCR şi ne-au trebuit cele antigen, ei ne-au sărit în ajutor şi ne-au facilitat anumite lucruri. Am prelungit acest parteneriat şi, la momentul potrivit, vom anunţa felul în care publicul poate participa la meciuri şi ceea ce trebuie făcut pentru a intra în Sala Polivalentă. Publicul va fi încurajat să vină la sală, pentru că am stat un an de zile fără spectacol. E momentul ca iubitorii de sport să vină la meciuri, pentru că spectacolul este făcut pentru ei“, a încheiat directorul SCM.

Citeşte şi: Ne pregătim de startul sporturilor de sală! SCM Craiova, la drum cu patru echipe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS