8.6 C
Craiova
sâmbătă, 29 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăSportKaiac-canoe / Mihalachi şi Chirilă, în semifinalele de dublu pe 1.000 m

Kaiac-canoe / Mihalachi şi Chirilă, în semifinalele de dublu pe 1.000 m

Românii Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi s-au calificat, luni, în semifinalele probei de canoe dublu pe 1.000 m la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce s-au clasat pe locul al treilea în primul sfert de finală. Cei doi canoişti români au fost înregistraţi cu timpul de 3 min 51 sec 565/1000, sosind după Brazilia (3:48.611) şi Ucraina (3:49.356).

Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi sunt medaliaţi cu bronz anul acesta la Europenele de la Poznan, dar Mihalachi (32 ani) are în palmares şi două titluri mondiale în această probă (2010, 2014).

Kaiacul şi canoea au adus României o zestre de 34 medalii olimpice, dintre care 10 de aur, 10 de argint şi 14 de bronz. Ultimul aur a fost cucerit la C2-1.000 m de Florin Popescu, actualul antrenor al lotului olimpic de canoe.

Gânduri mari pentru semifinale şi finală

Victor Mihalachi s-a arătat nemulţumit de cele două curse disputate luni, la baza nautică Sea Forest Waterway, şi a promis o evoluţie mult mai bună în semifinale şi în finală.

„Nu mai avea niciun sens să luptăm pentru primele două poziţii, pentru că nu ne-a mers bine, ne-a fost foarte greu la prima cursă. Nu ştiu de ce. Ieri ne-am simţit mult mai bine la antrenament, azi din păcate, greu de tot ne-a ieşit. În cursa a doua, ne-am mobilizat, am mai corectat ceva. O să mai discutăm azi, să vedem ce mai punem la punct, ca mâine să facem două curse foarte bune (semifinale şi finala – n.r.).

Sincer, nu mă aşteptam să ne bată ucrainenii, cu care am concurat la Europene şi nu ne-au făcut deloc probleme. Se pare că s-au pregătit foarte bine, se pot schimba multe mâine, aşa că luptăm până la capăt. Eu am încredere în noi şi în ce putem realiza, aşa că vom lupta până la ultima picătură de energie. Nu m-am aşteptat la ruşi, care sunt foarte tari, nu s-au calificat azi şi merg în Finala B, pentru mine e o surpriză mare. Sunt şi campioni europeni de la proba de 500 m. Ăsta e concursul“, a declarat Victor Mihalachi.

În semifinale, România trebuie să se claseze pe unul dintre primele patru locuri, pentru a se califica în finală.

„Nu sunt mulţumit de cum am executat din punct de vedere tehnic cursele de azi. Am mers pur şi simplu din dorinţă. Eu ştiu şi cred că putem mult mai bine de atât.Trebuie să vedem ce am făcut prost. La hotel o sa ne liniştim o sa vizualizăm cursele, sa vedem exact ce şi cum s-a întâmplat azi. Planul nostru se modifică în funcţie de cursă, avem adversari diferiţi şi obiective diferite. Mâine, obiectivul minim să zic aşa este locul patru în semifinală, pentru că după două ore urmează şi finala. De data asta e foarte greu să prindem finala, după părere mea China, Germania şi cu Cuba sunt cele mai puternice, după cum s-au prezentat astăzi”, a adăugat Mihalachi.

„Avem o concurenţă foarte puternică“

Cătălin Chirilă a adăugat că a dat totul în cursa a doua de luni pentru a prinde semifinala.

„Noi în cursa asta ne-am propus să ne jucăm toate cărţile, să dăm tot, miza era foarte mare, riscam să nu prindem finala cea mare la care visăm. Avem o concurenţă foarte puternică, noi visăm, sperăm că vom ajunge în Top 3, dar va fi bineînţeles foarte greu. Cum s-a văzut, noi speram să venim mult mai în faţă din prima cursă, nu am reuşit, adversarii au fost puternici, putem doar promite că o să dăm tot, ca şi acum în a doua cursă, să ajungem acolo unde ne dorim cu toţii”.

Chirilă a remarcat progresul echipajelor asiatice şi faptul că nu mai contează de ce culoar ai parte.

„Noi încă de la Campionatul Mondial din calificări ne-am dat seama că asiaticii sunt puternici. China şi Brazilia sunt două echipaje foarte puternice, dar şi europenii, dacă au ajuns aici, sunt clar puternici şi valorile sunt foarte apropiate. După cum s-a văzut şi în cursa a doua, o bună parte din bărci au mers împreună. Doar pe finiş s-a făcut diferenţa. Culoarele din exterior de aici, 5-6-7-8 sunt puţin dezavantajate. Dar dacă echipajele sunt puternice nu mai contează unde tragi. Nemţii s-au aflat la mijloc, pe vântul cel mai puternic, spaniolii au mers foarte bine în vânt“.

Citeşte şi: Început excelent la Winners Open! Cinci românce au trecut de runda inaugurală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Franța este pregătită să trimită sute de militari în...

Franța se declară „pregătită” să trimită sute de militari în România: E vorba de a arăta că suntem dispuși să apărăm țările NATO

ȘTIRI GdS