10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / Andreea Chiţu, eliminare surprinzătoare de la JO încă din optimi

Judo / Andreea Chiţu, eliminare surprinzătoare de la JO încă din optimi

Judoka Andreea Chiţu a ratat, duminică, calificarea în sferturile de finală ale categoriei 52 de kilograme, după înfrângerea în faţa sportivei italiene Odette Giuffrida. Adversara s-a impus cu 10-0, prin ippon.

Timp de 4 minute, în duelul cu Giuffrida, Andreea Chiţu a fost judoka mai combativă şi care a atacat permanent, dar nu a reuşit să finalizeze niciun procedeu care să îi aducă puncte. După expirarea timpului regulamentar s-a intrat în Golden Score, perioadă suplimentară în care victoria îi este acordată sportivului care reuşeşte primul procedeu. După 54 secunde de echilibru complet, Giuffrida, vicecampioană olimpică în 2016 şi campioană europeană în 2020, a surprins-o pe româncă (Seoi-nage), reuşind o dezechilibrare şi o aruncare peste umăr cu care a încheiat lupta, informează Agerpres.

„Îmi vine să spun că mă las şi gata“

„Să lupţi formidabil nu îţi aduce victoria. Puteam să mă bat execrabil şi să câştig. Se pare că o medalie la Jocurile Olimpice nu e pentru mine. Am încercat, nu a fost să fie. E un moment dificil în viaţa fiecărui sportiv când pierde, dar ăsta e sportul, sunt învingători şi învinşi. Olimpiada rămâne însă un vis frumos, am participat de trei ori, dar asta a fost pentru mine, maximum turul doi. Gândul meu a fost să iau o medalie. Nu am simţit nicio presiune, pentru că ştiu să gestionez momente de genul acesta. Altă presiune se pare că nu ştiu s-o gestionez, atunci când pierd”, a declarat după meci Andrea Chiţu, vicecampioană mondială în 2014 şi 2015 şi vicecampioană europeană în 2020.

Într-un asemenea moment greu, la cald, Andreea Chiţu a evitat să spună ce va fi în viitor şi dacă Paris 2024 rămâne o opţiune: „Nu ştiu, urmează să mă gândesc la ceea ce trebuie să fac. Acum nu ştiu ce va fi, chiar nu ştiu. Nu pot să dau un răspuns, acum îmi vine să spun că mă las şi gata. Din acest motiv prefer să nu dau un răspuns“.

România a cucerit până acum şase medalii la judo la Jocurile Olimpice, una de aur, două de argint şi trei de bronz.

La JO de la Tokyo, România mai are doi reprezentanţi în concursul de judo, pe Alexandru Raicu (cat. 73 kg) şi Vladuţ Simionescu (cat. +100 kg).

Citeşte şi: JO / Notă bună, dar ce sperietură! Larisa Iordache, aproape de finala la bârnă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS