13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportElisabeta Lipă, după Cupa Mondială de la Lucerna: „O performanţă foarte bună“

Elisabeta Lipă, după Cupa Mondială de la Lucerna: „O performanţă foarte bună“

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a salutat performanţa reuşită de canotorii români, care au cucerit duminică şase medalii la Cupa Mondială de la Lucerna.

„Îi felicit pe sportivi pentru rezultatele extraordinare obţinute şi de această dată. La Cupa Mondială II de la Lucerna, au avut ocazia să se întreacă cu unele dintre cele mai bune echipaje din lume. Spre deosebire de Europene, aici s-au întâlnit şi cu sportivi din Statele Unite, China, Japonia sau Australia. Au făcut faţă cu brio acestei competiţii grele şi au reuşit să obţină 6 medalii. O medalie de aur, o medalie de argint şi patru de bronz. O performanţă foarte bună.

Vremea a fost capricioasă, competiţia acerbă, însă România a urcat de şase ori pe podium. Sunt mândră de ei şi de toate aceste rezultate frumoase! Anul acesta este unul foarte greu pentru ei, dar dau dovadă de tărie, determinare, putere de muncă şi o dorinţă extraordinară de a face performanţă la nivel înalt“, a spus Lipă pentru FRC, citată de Agerpres.

În clasamentul pe medalii, România a ocupat locul 7, fiind devansată de Marea Britanie (3-1-1), China (3-0-0), Olanda (2-1-2), Italia (1-3-2), Irlanda (1-3-1) şi Germania (1-2-1).

Aurul a fost obţinut la dublu vâsle feminin, de Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş. Medalia de argint a fost câştigată de Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă, la dublu vâsle feminin, categorie uşoară, iar cele de bronz au fost aduse de Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş, la dublu rame feminin, Marius-Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, la dublu rame masculin, Nicoleta Paşcanu, Elena Logofătu, Cristina-Georgiana Popescu, Roxana-Iuliana Anghel, la patru rame feminin, şi Mihăiţă-Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, la patru rame masculin.

Citeşte şi: Canotaj / România se întoarce acasă cu şase medalii de la Cupa Mondială

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS