17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă / Marco Șovar, campion mondial! Românul, medaliat cu aur la CM

Scrimă / Marco Șovar, campion mondial! Românul, medaliat cu aur la CM

Marco Şovar a cucerit, duminică, medalia de aur în proba de sabie a Campionatelor Mondiale de scrimă pentru juniori şi cadeţi de la Cairo, informează FR Scrimă.

„După o semifinală în care atacul şi rabdarea i-au adus victoria cu 15-10 în faţa americanului Colby Harley, Marco a avut de muncit în faţa incomodului coreean, Junseong Park. Stângaciul nostru şi-a valorificat cele mai bune acţiuni pe care le ştie, a avut răbdare, a simţit distanţa, şi-a păstrat calmul pe planşă şi a rezistat în faţa unui sabrer agil şi plin de energie care a întrerupt lupta de prea multe ori pe motive medicale. Marco, elevul lui Alexandru Chiculiţă, a revenit de la 7-11, a câştigat cu 15-13 şi devine campion mondial”, a scris FR Scrimă, pe Facebook.

Până în sferturi la feminin

În concursul feminin, toate cele trei fete au depășit faza grupelor. Teodora Neagu și Amalia Stan s-au calificat direct în 16-imile tabloului principal, iar Denisa Șerban a învins-o în primul tur al tabloului pe turcoaica Tugce Rana Kaya (15-13).

În 16-imi, Teodora Neagu a dispus de canadianca Sharon Huang (15-12), Denisa Șerban a învins-o pe poloneza Zuzanna Lenkiewicz (15-14), în timp ce Amalia Stan a cedat cu 8-15 în fața unei concurente din Bulgaria, Ana Mihailova.

Optimile au fost o „joacă” pentru fetele noastre. Denisa a trecut de rusoaica Ekaterina Kuzovaya, cu 15-5, iar Teodora a dispus cu 15-7 de bulgăroaica Emma Neikova. Din păcate drumul Denisei și al Teodorei s-a oprit în sferturi! Teodora Neagu a pierdut la Zoe Kim (11-15), iar Denisa Șerban a cedat cu 12-15 la Yulia Salabai. În final, Teodora Neagu s-a clasat a 7-a, Denisa Șerban a încheiat pe locul 8, iar Amalia Stan s-a clasat pe locul 21.

România participă cu o delegaţie de 34 sportivi şi 9 antrenori la ediţia 2021 a Campionatelor Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Cairo (Egipt).

Citeşte şi: Haltere / Două medalii de argint la Europene pentru Valentin Iancu-Ionadi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS