14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport18 sportivi vor reprezenta România la Cupa Mondială de kaiac-canoe

18 sportivi vor reprezenta România la Cupa Mondială de kaiac-canoe

Preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe, Ioan Bîrlădeanu, a declarat, marţi, că România va participa cu un lot de 18 sportivi la Cupa Mondială de sprint de la Szeged (24-27 septembrie).

„Anul acesta mai avem Cupa Mondială la Szeget, între 24 şi 27 septembrie. Vom avea o delegaţie de 30 de persoane, din care 18 sportivi de la kaiac şi canoe, la feminin şi masculin. Asta e singura competiţie internaţională care va mai fi anul acesta. În intern am avut Campionatele Naţionale de sprint, au mai rămas de disputat Campionatele Naţionale de bărci dragon şi Campionatele Naţionale de master sprint la kaiac şi canoe, ambele între 18 şi 20 septembrie”, a afirmat preşedintele, pentru Agerpres.

Campionatele Mondiale, programate în septembrie 2021

Având în vedere că a fost anulată ediţia din 2020 a Campionatelor Europene de la Bascov, care erau programate în perioada 15-18 octombrie, Bîrlădeanu speră ca România să organizeze, totuşi, anul viitor, Campionatele Mondiale de maraton la juniori, tineret, seniori şi master.

„Noi avem planificat pentru anul viitor Campionatele Mondiale de maraton la juniori, tineret, seniori şi master la kaiac şi canoe. Au încercat cei de la federaţia internaţională să ni le ia, dar nu reuşesc. Anul acesta trebuiau să fie în Norvegia. Cei de acolo s-au pregătit cum trebuie, dar a fost anulată competiţia, iar acum ne cam forţează mâna preşedintele. Că trebuie să facem aia, că ailaltă, că trebuie să transmitem… Le-am spus că da, suntem capabili, pentru că avem experienţa altor trei competiţii internaţionale mari. Aşa că la anul, la Bascov, în septembrie vom organiza aceste Campionate Mondiale”, a mai spus Bîrlădeanu.

Citeşte şi: Mihai Covaliu, singurul candidat la şefia COSR

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS