14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / Relansarea circuitului mondial, principalul obiectiv al IJF

Judo / Relansarea circuitului mondial, principalul obiectiv al IJF

Federaţia internaţională de judo (IJF) a indicat marţi că lucrează în vederea reluării, în luna septembrie, a circuitului mondial, care a fost întrerupt în martie din cauza pandemiei de coronavirus.

„Actualul proiect al IJF este repornirea circuitului mondial începând din luna septembrie. Totuşi, noi nu controlăm factorii legaţi de Covid-19. Sperăm că până atunci criza sanitară nu va mai avea niciun impact asupra condiţiilor de călătorie şi de funcţionare. Obiectivul nostru este să relansăm circuitul mondial de îndată ce vor fi garantate condiţii sigure şi echitabile”, a declarat austriacul de origine română Marius Vizer, preşedinte IJF.

„În prezent, IJF discută cu comitetele de organizare (locale) pentru reprogramarea competiţiilor. Dorim replanificarea evenimentelor suspendate, dacă este posibil, în funcţie de accesibilitatea geografică, oferind şanse egale de participare tuturor celor care sunt în cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo’‘, a explicat Vizer.

Turneele din circuitul mondial, în urma cărora este stabilită calificarea a Jocurile Olimpice, sunt suspendate de la începutul lui martie

Citeşte şi: Federer s-a operat din nou la genunchi şi nu va mai juca tenis în 2020

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS