20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAuto / Marele Premiu al Marii Britanii ar putea lua startul în luna iulie

Auto / Marele Premiu al Marii Britanii ar putea lua startul în luna iulie

Responsabilii Formulei 1 lucrează în vederea organizării Marelui Premiu al Marii Britanii în iulie, în ciuda măsurilor de carantină impuse vizitatorilor. Anunțul a fost făcut de mai multe surse din cadrul competiţiei, informează Reuters.

Marele Premiu de la Silverstone va marca a 70-a aniversare a Formulei 1 pe circuitul englez. Aici s-a găzduit prima cursă din Campionatul Mondial, în 1950.

Ziarul „The Sun” afirmă că va fi făcută o excepţie în cazul sportului, echipele de Formula 1 şi cele de fotbal urmând să poată călători liber în Marea Britanie şi să revină fără nicio restricţie, după ce competiţiile vor fi reluate. S-a mai precizat că sportivii şi ceilalţi membri ai echipelor ar urma să fie supuşi unui regim riguros de teste. De asemenea, ei vor fi izolaţi imediat, în cazul unui test pozitiv de Covid-19.

Carantina de 14 zile, valabilă și în Marea Britanie

Reprezentanţi ai Formulei 1, contactaţi de Reuters, au dezvăluit că negocierile cu guvernul de la Londra sunt în curs de desfăşurare.

O asociaţie reprezentând companiile aeriene britanice a precizat că guvernul prevede o perioadă de carantină de 14 zile pentru majoritatea persoanelor care vor veni din străinătate. Carantina ar avea, de asemenea, mari implicaţii pentru Formula 1, în cazul Marelui Premiu al Marii Britanii, prevăzut pe 19 iulie. Şapte dintre cele zece echipe de Formula 1 au sediul în Marea Britanie, iar la revenirea din Austria, după primele două curse ale anului 2020, ar trebui să fie izolate timp de două săptămâni, iar componenţii lor supuşi unor teste repetate.

Responsabilii circuitului de la Silverstone au indicat foarte clar că Marele Premiu britanic depinde de aprobarea guvernului şi nu trebuie să fie o povară pentru poliţie sau serviciile medicale.

Citește și: Auto / Lewis Hamilton, de acord ca toate cursele să se desfășoare fără spectatori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS