18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAustralia se opune și ea desfășurării Jocurilor Olimpice în luna iulie

Australia se opune și ea desfășurării Jocurilor Olimpice în luna iulie

Responsabilii Comitetului Olimpic Australian (AOC) au estimat luni că Jocurile Olimpice de la Tokyo nu vor putea avea loc în această vară, în luna iulie. Aceștia își îndeamnă sportivii să se pregătească pentru 2021.

Este clar că Jocurile nu se pot desfăşura în iulie.Comportamentul sportivilor noştri a fost magnific în timpul antrenamentelor şi al pregătirii lor, însă stresul şi incertitudinea apasă asupra lor”, a declarat vicepreşedintele Comitetului olimpic australian, Ian Chesterman.

Directorul general al Comitetului Olimpic Australian, Matt Carroll, a reamintit că sportivii au nevoie de certitudini şi că trebuie să se gândească în primul rând la sănătatea lor şi a celor apropiaţi.

„Avem sportivi stabiliţi în străinătate, alţii care se antrenează în diverse puncte din Australia. Cu restricţiile de călătorie şi altele, situaţia devine de neconceput”, a spus Carroll.

„Suntem conştienţi de dificultăţile pe care le va genera această amânare pentru mulţi. Însă când lumea se va regăsi, Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi o adevărată sărbătoare a sportului şi a umanităţii”, a adăugat vicepreşedintele Comitetului olimpic australian.

Citește și: Canada, prima țară care s-a retras de la Jocurile Olimpice

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS