10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFormula 1 / Marile Premii ale Olandei, Spaniei şi Monaco, amânate

Formula 1 / Marile Premii ale Olandei, Spaniei şi Monaco, amânate

Federaţia Internaţională de Automobilism a anunţat astăzi amânarea Marilor Premii ale Olandei, Spaniei şi Monaco din cauza pandemiei de coronavirus. Acestea urmau să aibă loc în luna mai, informează Agerpres.

FIA nu a precizat când ar putea avea loc aceste competiţii din Campionatul mondial de Formula 1.

„Din cauza situaţiei în schimbare de pe ‘frontul’ Covid-19 în întreaga lume, Formula 1, FIA şi organizatorii celor trei Mari Premii au luat această decizie pentru a asigura sănătatea şi siguranţa personalului, participanţilor şi a fanilor, aspecte care ne preocupă în primul rând“, se arată într-un comunicat al FIA.

Se dorește limitarea cheltuielilor la echipe

Pe de altă parte, surse citate de AFP susţin că noile reglementări din Formula 1, care urmau să intre în vigoare în 2021, ar putea fi amânate cu un an din cauza perturbărilor calendaristice din acest an. Acest nou regulament, care este însoţit de o limitare a cheltuielilor echipelor angajate în Campionatul Mondial de F1, îşi propune să facă întrecerile mai echilibrate, permiţând monoposturilor să se depăşească mai uşor.

Prezentată la sfârşitul anului trecut, noul regulament este încă subiectul discuţiilor dintre cele zece echipe de F1, promotorul Formula 1 şi FIA.

Aşa cum se ştie, Formula 1 a decis să decaleze şi să prelungească pauza estivală, în timpul căreia echipele nu lucrează. Asta pentru a garanta echitatea sportivă şi reorganizarea calendarului ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Șomaj de 21 de zile

Instanţa care stabileşte regulile în Formula 1, în acord cu echipele şi cu promotorul campionatului mondial, a decis să „deplaseze perioada de pauză estivală din iulie-august în martie-aprilie şi să o prelungească de la 14 la 21 de zile“.

„Toţi concurenţii trebuie să respecte o perioadă de şomaj de 21 de zile consecutive în lunile martie şi/sau aprilie“, se arată în comunicat.

Această schimbare trebuie să pună pe picior de egalitate echipele a căror activitate este sau va fi perturbată de coronavirus, precum şi a celor care nu va fi sau va fi puţin.

Deplasarea pauzei estivale generează mai mult timp între Marile Premii ale Ungariei (2 august) şi Belgiei (30 august), pentru a amâna o parte din Grand Prix-urile care nu vor avea loc la data prevăzută la începutul sezonului.

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS