10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă / Tricolorele s-au clasat pe locul 4 la Europenele de juniori

Scrimă / Tricolorele s-au clasat pe locul 4 la Europenele de juniori

Echipa feminină de sabie a României a ocupat locul patru la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori de la Porec (Croaţia). Tricolorele au fost învinse în finala mică de Turcia cu scorul de 45-41.

Din echipa naţională au făcut parte Sabina Martiş, Maria Matei, Ilinca Pantiş şi Ioana Radu. În optimile competiţiei, tricolorele au trecut de Bulgaria cu 45-31, în timp ce în sferturi au învins Italia cu 45-37. În penultimul act, am cedat în faţa Rusiei cu 26-45. Ungaria a învins Rusia în finală, cu 45-35.

În proba masculină de floretă pe echipe, România (Alexandru Pîrva, Silviu Roşu, Vlad Roşu, Alexandru Sîrb) a ocupat locul 8.

Tricolorii au învins Marea Britanie în optimi cu scorul de 45-42, dar au pierdut în sferturi în faţa Danemarcei, cu 39-45. În turneul pentru locurile 5-8, România a fost învinsă de Olanda cu 45-20, iar în meciul pentru poziţiile 7-8 a cedat în faţa Germaniei cu 30-45.

România a cucerit deocamdată trei medalii de bronz la CE de junioare. Ilinca Pantiş la sabie individual, echipa feminină de sabie şi Emilia Corbu la floretă individual.

Astăzi au loc ultimele trei probe pe echipe, la spadă feminin, floretă feminin şi sabie masculin.

Citeşte şi: Box / Sportivele de la SCM Craiova au cucerit şase medalii la Cupa României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS