5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Cozmiuc şi Ciprian Tudosa s-au calificat în semifinale la Linz

Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosa s-au calificat în semifinale la Linz

Canotajul românesc a trecut cu brio peste una dintre cele mai importante zile ale Campionatelor Mondiale de la Linz (Austria). Cinci dintre cele şase echipaje tricolore care au intrat în luptă şi-au asigurat locul în semifinale, acolo unde mai este un singur pas până la calificarea la Jocurile Olimpice.

Singurul sportiv tricolor care a rămas în afara calificărilor olimpice este Mihai Chiruţă, sportiv înscris în proba de simplu. Chiruţă a ratat calificarea în semifinale şi va încerca să se califice în Finala C (locurile 13-18)

Calificare cu peripeţii

Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosa s-au calificat în semifinalele Campionatelor Mondiale de la Linz după ce au fost nevoiţi să participe de două ori la aceeaşi cursă. „Ghinioniştii de serviciu” se calificaseră încă de dimineaţă în semifinale (locul al treilea în seria din sferturi), dar oficialii au decis reluarea cursei din cauza unui incident petrecut pe culoarul 1, unde polonezii s-au ciocnit de şalupa unor arbitri. Astfel, polonezii au primit o nouă şansă, chiar dacă pentru ceilalţi competitori ai lor a însemnat un dezavantaj.

La reluare nu s-a schimbat mare lucru. Au mers mai departe italienii, canadienii şi românii. De data aceasta, tricolorii au fost cu un pas înainte, deoarece au încheiat cursa pe locul 2.

Cei doi români au şanse foarte mari de calificare la Jocurile Olimpice, pentru că din cele 12 echipaje prezente în semifinale, 11 merg la Tokio.

  • Articol scris de Tiberiu Cocora

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS