7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContul de Instagram al Simonei Halep, atacat de hackeri

Contul de Instagram al Simonei Halep, atacat de hackeri

Contul de pe rețeaua de socializare Instagram al jucātoarei de tenis Simona Halep a fost atacat de hackeri. În locul mesajelor obișnuite au apărut mai multe așa-zise promoții ale unor presupuse modalitāți de îmbogāțire rapidā ori solicitāri de ajutor financiar.
După aproximativ o oră și jumătate, lucrurile păreau să fi revenit la normal, potrivit digisport.ro.
„Dă click pe linkul de mai jos ca să cîștigi 350 de dolari sau mai mult pe zi” a fost unul dintre mesaje.
Alte îndemnuri de același tip: „Vrei să faci bani rapid? Dă click pe link-ul din biografie!”
De cele mai multe ori, astfel de mesaje au scopul de a-i înșela pe utilizatorii rețelelor. Pe contul de Instagram al numărului 4 WTA au apărut, de asemenea, clipuri video cu „oferte” asemănătoare. Inițial, în numele sportivei române fusese făcut public un mesaj în care aceasta ar fi „cerut ajutor” în bani. Acesta a fost ulterior șters.

Mesaje cu cereri de ajutor

„Mă poate ajuta cineva? Sînt blocată în Elveția, iar contul meu bancar nu merge aici. Am nevoie de 500 de dolari. Sînt dispusă să plătesc 1,500 de dolari pînă în weekend”, scria pe contul Simonei.

Unul dintre mesajele de pe contul Simonei

Falsa „solicitare” a putut fi rapid identificată ca atare de către susținătorii româncei – ea se află în aceste zile într-o scurtă vacanță în România. A urmat publicarea unui „concurs”: sportiva ar fi oferit căști AirPods. Simona Halep are 1.300.000 de fani pe Instagram. Postările mai vechi ale jucătoarei române de tenis nu par să fi fost afectate de acest atac.

Într-un interviu acordat colegilor de la Virgin Radio, proaspăta cîștigătoare a turneului feminin de la Wimbledon spunea că Instagram e una dintre rețelele sale preferate de socializare.

„Am și Facebook, dar nu-l folosesc mai deloc. Twitter nu am pe telefon. Instagram folosesc, chiar postez des”, spunea Simona Halep în octombrie 2017.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS