22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Acasă Sport Fotbal / Exclusiv: CSO Filiaşi a demarat pregătirile

Fotbal / Exclusiv: CSO Filiaşi a demarat pregătirile

0
Fotbal / Exclusiv: CSO Filiaşi a demarat pregătirile

Divizionara C CSO Filiaşi a reluat pregătirile pentru noul sezon. Ieri-dimineaţă, antrenamentul susţinut pe stadionul „Chimia“ din Işalniţa a fost comandat de Cosmin Fruntelată şi Alin Pârvuică, iar lotul a cuprins foarte multe nume de juniori din propria pepipieră, şi nu numai, din vechea gardă rămânând Aurel Lupu, Cosmin Calu, Claudiu Ştefan, Fabian Cruşoveanu, Ion Creţu şi portarul Sorin Munteanu. Iată cine a completat lista: Alexandru Marius Duriţă, Cristian Tescan, Cosmin Grigoraşcu, Gabriel Sandu, Eric Tîrşoavă, Florin Stoica, Robert Chelu, Mihai Pătraşcu, Marius Pîrvulescu, Andrei Dragă, Marian Volentinu, Sebastian Vătuiu, Radu Scuturoiu, Dănuţ Scuturoiu.

Spînu: Echipa merge înainte!

Preşedintele Florin Spînu a declarat că nu ştie de ce a apărut zvonul desfiinţării echipei CSO Filiaşi şi îi asigură pe suporteri că în curând se vor aşeza toate lucrurile la echipă.

„M-am întâlnit cu nişte prieteni şi am rămas uimit când m-au întrebat dacă este adevărat că echipa CSO Filiaşi se desfiinţează. Nu este nimic adevărat, clubul nostru este susţinut de Primăria Filiaşi şi de Consiliul Local Filiaşi şi avem toată susţinerea autorităţilor. Nu sunt probleme financiare. Cele din trecut s-au ivit din cauza întârzierii aprobării bugetului pe 2019, lucru care nu ne-a căzut deloc bine şi care nu se va mai repeta, pentru că împreună cu domnul primar Costeluş Ilie Gheorghe am găsit câteva variante pentru a nu ne mai bloca. Nu sunt probleme de niciun fel, echipa merge înainte şi pe această cale vreau să le mulţumesc autorităţilor locale pentru susţinere. De asemenea, vreau să le mulţumesc antrenorilor Mugur Guşatu şi Cătălin Brânduşoiu pentru tot ce au făcut pentru noi în returul campionatului trecut şi să le urez succes acolo unde vor lucra“, a declarat Florin Spînu, pentru GdS.

„Pe 18 iulie, echipa va efectua vizita medicală, iar în perioada 22-26 iulie cu siguranţă va fi numit şi antrenorul principal. În momentul de faţă, lotul este foarte tânăr şi ne dorim să avem o echipă foarte tânără, dar, bineînţeles, vrem să avem un nucleu de zece fotbalişti cu experienţă, iar cei tineri să crească în umbra lor. Cu siguranţă vom avea un tur de campionat de încercare, în care o să vedem la ce nivel ne vom afla, apoi vom îmbunătăţi lotul în funcţie de problemele apărute. Vom susţine şi un cantonament în intervalul 30 iulie – 7 august, deci până atunci va fi definitivat şi lotul. Ne dorim şi o să facem un lot competitiv, pentru că vom juca pe noul stadion din Filiaşi de la începutul campionatului, care va fi o bijuterie. Suntem nerăbdători să jucăm în faţa propriilor spectatori şi sunt convins că nu va fi niciun meci fără 1.000 de spectatori în tribune. O să cer la FRF ca prima etapă să o jucăm în deplasare, în situaţia în care nu este gata stadionul la începutul lunii august şi astfel să mai câştigăm o săptămână să se termine lucrările. Pe 19 iulie o să vină un reprezentant din partea FRF, dar şi cei de la Jandarmeria judeţului să vadă stadiul lucrărilor“, a completat Florin Spânu.

„Veteranii“, bucuroşi de revedere

Alin Pîrvuică, unul dintre tehnicienii de moment ai CSO Filiaşi, a spus că are mare încredere în tinerii pe care i-a adus la echipă.

„Am venit cu câţiva copii de la grupele mele ca să facă mişcare cu echipa mare, să simtă pulsul primei formaţii. Este un lucru bun şi aşteptam demult acest lucru, pentru că doream ca băieţii să prindă încredere în ei. E altceva la Liga a III-a, unde sunt antrenori cu experienţă, decât la grupele de copii şi juniori. Dacă vor fi serioşi ca şi până acum, pentru că sunt sigur că vor fi ajutaţi de jucătorii vechi, sunt sigur că se vor descurca bine. Este un început pentru toată lumea şi o să fie altceva când echipa o să revină în Filiaşi. Oamenii sunt nerăbdători să vadă echipa. Îmi pare rău că nu mai joc şi eu pe noul stadion al oraşului şi recunosc că uneori îmi vine să mă echipez şi să intru, dar am luat hotărârea de a antrena juniorii şi nu regret“, a explicat fostul atacant Alin Pîrvuică, pentru GdS.

Din rândul jucătorilor vechi, Fabian Cruşoveanu şi Cosmin Calu aşteaptă ca lucrurile să intre în normalitate şi să se creeze o echipă competitivă.

„Cred că este primul an în care sunt atât de mulţi tineri la echipă. Să vedem pe cine o să oprească antrenorul şi sperăm să facem o echipă bună. Nu am semnat niciunul din vechea gardă noul contract, deocamdată, dar sperăm să se rezolve toate problemele care au fost şi să vedem dacă vom continua. Sperăm să facem o echipă bună, pentru că lumea din Filiaşi nu o să accepte meciurile slabe pe teren propriu“, a declarat Fabian Curşoveanu, pentru GdS.

„Reluăm pregătirile şi este greu, la fel ca orice început. Avem mulţi tineri în lot, dar e un lot bun că se întinereşte echipa, pentru că juniorii sunt dornici de afirmare şi vor da totul pe teren. Sper să facem o treabă bună“, a comentat Cosmin Calu, pentru GdS.

Ţintarul Ligii a III-a nu s-a stabilit momentan, iar campionatul va debuta pe 23-24 august.