13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPregătiri pentru organizarea RockFest Transalpina în această săptămână

Pregătiri pentru organizarea RockFest Transalpina în această săptămână

Un nou festival de muzică rock are loc în județul Gorj. Pe 19 și 20 iulie este programată, la Rânca, pe platoul de la intrarea în stațiune, ediția a treia a RockFest Transalpina. Vor concerta: Ember Fire, Gothic, Black Metallica Tribute, The Rock, Onenightstand, Jinx von D’ers, Riot Monk, Firma și Cargo. Organizatori ai evenimentului sunt: Consiliul Județean Gorj, Asociația „Acasă la Brâncuși“, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ și Școala Populară de Artă. Parteneri sunt: Prefectura Gorj, Primăriile din Novaci și Baia de Fier, Serviciul Public Județean al Salvamont, Asociația Concesionarilor din Rânca și Obștile Cerbu și Bercești.

Vor să atragă turiști

Prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu, a participat luni la o întâlnire în stațiunea montană Rânca, unde s-au discutat principalele probleme cu care se confruntă atât cabanierii, cât și turiștii: situația canalizării, a alimentării cu apă sau infrastructura. S-au pus la punct și ultimele detalii privind organizarea festivalului Rockfest Transalpina ce va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

Autoritățile locale și județene vor să organizeze periodic evenimente pe perioada verii pentru a atrage turiști în zona montană a județului Gorj. Este cazul Stațiunii turistice Rânca, unde vara turiștii vin doar pentru o zi-două, după care merg mai departe pe Transalpina. De data aceasta sunt motive pentru a petrece mai mult timp în Rânca. De asemenea, tot pe Transalpina, în zona Rânca, vor mai avea loc două competiții automobilistice pe final de vară și început de toamnă. Este vorba de etape din Campionatul Național de Drift și Campionatul Național de Viteză în Coastă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS