10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Acasă Sport Fotbal / Alb-albaștrii vor maximum cu Clinceni

Fotbal / Alb-albaștrii vor maximum cu Clinceni

0
Fotbal / Alb-albaștrii vor maximum cu Clinceni

Universitatea Craiova a susținut astăzi o conferință de presă, în care antrenorul Corneliu Papură și mijlocașul Cristi Bărbuț au prefațat prima partidă din noul sezon competițional, cu nou promovata Academica Clinceni. Confruntarea va avea loc mâine, de la ora 18.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“. Vezi video!

Corneliu Papură a abordat următoarele teme:

-despre meci:

„Sunt convins că ne va aștepta un meci dificil. Întâlnim o echipă nou promovată plină de entuziasm și care își va vinde destul de scump pielea pe stadionul nostru. Sper să fim mult mai inspirați în fața porții și ocaziile pe care ni le vom crea să le fructificăm, să nu fim nevoiți să așteptăm minute în șir până înscriem. De asta este un meci greu, din punctul meu de vedere, pentru că jucăm în prima etapă împotriva unei echipe care nu are ce pierde. Presiunea este pe noi și trebuie să ne concentrăm foarte mult pe acest meci.

Am avut imagini cu Clinceni de la amicalul lor cu Sabail (0-0, n.r.). Este filmat destul de rău de cei din Bulgaria, dar am văzut meciul cu Chiajna, cineva din staff a fost la meci. Toate informațiile pe care am reușit să le avem le-am adunat în timp“.

-despre starea echipei după meciul cu Sabail:

„Problema pe care o avem este alegerea jucătorilor sub 21 de ani. Este complicat în momentul în care joci cu o echipă în primul meci, îți dorești să folosești aceeași jucători în următorul și ești nevoit de circumstanțe să schimbi doi jucători. Nu este un lucru benefic pentru echipă. În momentul în care ai un joc bun în privința posesiei, mă refer la jocul susținut împotriva echipei Sabail și să fii nevoit să schimbi iarăși doi jucători, nu este un lucru în regulă. Asta în condițiile în care ne lipsesc primele două variante under 21, Mihăilă și Baicu – accidentați. Am încredere în toți jucătorii noștri under 21, chiar dacă unii nu au jucat până acum. Sunt convins că aceia la care vom apela se vor ridica la pretențiile clubului nostru și la ce așteptări avem de la ei.

Faptul că jucăm din trei în trei zile nu este un lucru rău, dar este important cât de repede ne recuperăm și să avem toți jucătorii valizi“.

-despre primul unsprezece:

„Aștept și ultimul antrenament, pentru că nu știi niciodată ce se întâmplă, dar este destul de complicat pentru alegerea titularilor. Să sperăm că vom găsi cea mai bună formulă.

-despre situația lui Cicâldău și Gardoș:

„Cicâldău are nevoie de pauză după un sezon lung. Organismul său are nevoie de o pauză pentru a se reface, inclusiv psihic. El a terminat vacanța și ușor-ușor trebuie să intre în parametri normali. A început pregătirea separat și se va antrena cu echipa de astăzi. Nu va fi în lot pentru Clinceni, pentru că nu a făcut niciun antrenament colectiv. În privința lui Gardoș, a făcut două antrenamente cu noi și încercăm cu el, dar și cu ceilalți jucători legitimați la Craiova, să-i aducem la cei mai buni parametri fizici și să putem să ne folosim de ei. Dacă se apelează la ei, indiferent de numele lor, chiar trebuie să ne ajute“.

-despre suporteri:

„Nu știu dacă va fi plin stadionul, este și perioada vacanțelor… Important este ca noi să practicăm un joc ofensiv, cel puțin la Craiova. În momentul în care dai totul pe teren, ești agresiv, presezi adversarul tot timpul și încerci să-ți creezi ocazii, lucrurile astea fac ca suporterii să vină în număr mare la stadion. Și, bineînțeles, rezultatele să fie pozitive, altfel nu va fi în regulă“.

– despre golurile primite de Mirko Pigliacelli la Sabail:

„Ca portar, orice greșeală făcută se vede imediat. Ca fundaș mai ai o șansă, că mai e portarul, dar el nu mai are nicio șansă. Mirko este un jucător important pentru noi și are un caracter frumos. Poate greși, dar am arătat că suntem o echipă și am reușit să înscriem mai mult decât adversarul, iar asta arată un spirit de echipă bun. Nu trebuie pus la zid cel care greșește sau ratează un penalti. Important să fim puternici mental și să trecem peste, să reușești să marchezi mai mult decât adversarul“.

-despre programul accesibil și despre stabilirea unui obiectiv privind punctele:

„Nu mă gândesc în perspectivă. Singurul lucru la care mă gândesc este meciul următor. Dacă este ușor pe hârtie, cu siguranță nu o să fie pe teren. Vă spun din propria experiență. Îmi aduc bine aminte că într-un an în care am făcut o pregătire extraordinară, cu meciuri foarte tari, în anul în care a ajuns Monaco în finala Ligii Campionilor, noi am jucat un amical cu ei. Am făcut 2-2 și am fost egalați în ultimul minut. Apoi am jucat cu Marseille, tot 2-2, deci am marcat în fiecare meci. Am venit acasă, în campionat, și am făcut 0-0 cu Bacău pe teren propriu… Pe hârtie lucrurile pot arăta că va fi un meci ușor, dar pe teren, dacă nu intri concentrat, poți avea probleme cu orice echipă. Vreau ca jucătorii care vor intra mâine să fie conștienți de acest lucru“.

Bărbuț: Victoria de la Sabail ne-a dat încredere

La rândul său, Cristi Bărbuț a afirmat că lotul Universității este unul competitiv și că alb-albaștrii vor fi concentrați în meciul cu Academica Clinceni.

„Începem campionatul cu o nou promovată, este dificil și trebuie să intrăm montați pe teren, să ne facem jocul și să obținem cele trei puncte. Nu știu cum este gazonul, nu l-am văzut, dar pe mine sigur nu mă va deranja această trecere de pe artificial. Sperăm să putem să ne facem jocul și cred eu că este important să vină oamenii și să ne susțină. Nu am vorbit cu Nicolai Calancea (portarul oaspeților – n.r.), dar o să facem vizionare și trebuie să jucăm cât mai bine și să câștigăm, să nu mai pățim ca anul trecut“, a spus Bărbuț.

„Concurența este benefică tot timpul. Fiecare post este bine acoperit și asta ne motivează și la antrenament și la jocuri. Suntem un grup unit și cred că asta va face diferența“, a mai afirmat mijlocașul Științei.