10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon (update)

Tenis / Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon (update)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, sâmbătă, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams în finală cu 6-2, 6-2.

Halep a obţinut al doilea său titlu de Mare Şlem din carieră după unul dintre cele mai bune meciuri din carieră, după o victorie în doar 55 de minute în faţa fostului lider mondial.

Simona Halep (27 ani), numărul şapte mondial, a pierdut un singur set în drumul către al doilea titlu de Grand Slam, în faţa Mihaelei Buzărnescu, în turul al doilea, primul său titlu de Mare Şlem fiind câştigat în 2018, la Roland Garros.

Halep, care jucat a cincea finală de Grand Slam, după trei la Roland Garros şi una la Australian Open, s-a impus în faţa uneia dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, Serena având şapte titluri la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) şi 23 de Mare Şlem în carieră. Williams a jucat anul trecut finala la All England Club şi la US Open.

„Niciodată nu am jucat mai bine ca azi“

Simona Halep a declarat că niciodată nu a avut o prestație atât de bună precum cea din finala  cu Serena Williams și i-a îndeplinit că visul mamei sale.

„Niciodată nu am jucat mai bine ca azi. Serena a fost mereu o inspiraţie. Am jucat mereu pentru a fi în faţa lojei regale. Am avut mari emoţii, stomacul meu nu a fost prea bine azi. Nu voi uita niciodată această zi, a fost visul mamei mele, îi mulţumesc pentru tot. La început am spus că dacă mă voi impune, voi fi membru pe viaţă aici, acum sunt fericită. Am lucrat mult pentru a mă impune aici, dar am început să simt jocul şi mingea şi abia aştept să revin anul viitor. Mulţumesc părinţilor, familiei, echipei, nu aş fi putut aici fără voi, datorită vouă sunt mai bună pe teren. Mulţumesc ţării mele, că mă susţine mereu, domnului Ţiriac, care este dur cu mine şi mă face mai bună. Este o onoare să fiu aici“, a declarat Simona Halep.

Serena Williams a fost fair-play

Rivala Simonei din finala de la Wimbledon, Serena William, a fost fair-play și a recunoascut superioritatea româncei în ultimul act.

„A jucat excepțional! Felicitări, Simona! Când o jucătoare evoluează așa, trebuie să-ți scoți pălăria! Jos pălăria și felicitări! Mă bucur de acest sport, îmi place să joc aici, este entuziasmant. Echipa mea este minunată. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul“, a spus Serena, conform Hotnews.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS