14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe este bine să mâncăm și ce este bine să evităm la plajă?

Ce este bine să mâncăm și ce este bine să evităm la plajă?

Suntem în plin sezon estival. Ne gândim la accesoriile de vară pentru plajă, protecție solară și haine. Există, însă, o problemă legată de mâncarea noastră: Ce este bine să luăm cu noi, astfel încât să nu ne schimbăm alimentația și ce să evităm?

Ce mâncăm pe plajă

Pepene galben
Pepene galben

Pepene: Nu există nimic mai răcoritor decât acest fruct. Pepenele este foarte sărac în uleiuri saturate, colesterol și sodiu. Constituie o sursă bună de calciu și vitaminele A, C.

O felie întreagă de pepene furnizează 85 calorii, în timp ce conținutul de apă depășește 90%. Consumând-o cu un pumn de fructe cu coaja lemnoasă, se va normaliza absorbția zaharurilor și vom avea o mai mare senzație de sațietate.

Bananele, sursă de vitamina B6
Bananele, sursă de vitamina B6

Banane: Banana este un fruct ușor de transportat și cu înaltă valoare nutritivă. Este bogată în fibre care ajută la buna funcționare a intestinelor și dau senzația de sațietate, iar vitamina B6 a cărei sursă importantă este banana, este necesară funcționării normale a sistemului nervos și muscular.

Banana este un aliat important în demersul de pierdere dar și de menținere a greutății și, în același timp, ne dă bună dispoziție pentru că este bogată în triptofan care se transformă în organismul nostru în serotonină, care creează senzația de bucurie și relaxare. La fel ca toate fructele, de preferat este să o consumăm împreună cu o sursă de proteine cum ar fi fructe cu coaja tare sau iaurt.

Alimente de evitat pe plaja

Chipsuri

Snacksuri sărate: Înainte de a consuma o pungă de chips la plajă, pentru a ne potoli foamea, ar trebui să ne mai gândim o dată. Snacksurile gata preparate au un conținut ridicat de sare și grăsimi saturate și o cantitate foarte mică ne furnizează destule calorii.

Faptul că nu furnizează elementele nutritive necesare organismului nostru, înseamnă că ne va fi din nou foame în scurt timp și nu vom reuși să păstrăm măsura în consumul acestora. De preferat sunt fructele cu coaja lemnoasă fără adaos de sare, acestea constituind o sursă foarte bună de acizi grași polinesaturați, proteine, fibre și vitamine!

Salate gata preparate: Bine ar fi să evităm salatele cumpărate din oraș. Cele mai multe dressing-uri care însoțesc salatele gata preparate sunt pline de calorii, grăsimi saturate și sare, iar calitatea și proveniența ingredientelor este necunoscută.

De multe ori, o salată cu dressing, brânză și alte ingrediente care o fac mai gustoasă și mai dorită, cum ar fi crutoane și bacon, depășește caloriile unei porții de cartofi prăjiți și un burger.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS