17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTottenham şi Liverpool luptă pentru trofeul Ligii Campionilor

Tottenham şi Liverpool luptă pentru trofeul Ligii Campionilor

După ce miercuri am asistat la o dispută londoneză pentru trofeul Ligii Europa, sâmbătă, 1 iunie, de la ora 22.00 (Telekom Sport, Digi Sport), pe stadionul „Wanda Metropolitano“ din Madrid se vor înfrunta alte două formaţii britanice. Tottenham Hotspur şi Liverpool vor lupta pentru prestigioasa cupă a Ligii Campionilor.

Antrenorul lui Spurs, argentinianul Mauricio Pochettino, nu are nicio absenţă certă, dar sunt mai mulţi jucători care acuză probleme medicale. În discuție intră vedeta Harry Kane, Danny Rose, Davinson Sanchez, Jan Vertonghen şi Harry Winks.

„Kane se antrenează şi a intrat în stadiul final al recuperării. Sper că va putea să ne dea o mână de ajutor, fie ca titular, fie pe banca de rezerve, sau dacă nu se poate, să ne ajute cu prezenţa lui în vestiar. Dar noi suntem optimişti că ne va ajuta pe teren“, a declarat Pochettino.

„Toată lumea se aşteaptă la o bătălie tactică, dar eu cred că partea emoţională va fi decisivă şi asta va dicta cum se va dezvolta jocul. Liverpool a investit în lot pentru a concura în Liga Campionilor, dar suntem şi noi aici prin meritele noastre. Nimeni nu se aştepta ca Tottenham să fie în finală. Avem o şansă să scriem istorie. Nu joci finale, le câştigi şi noi ne pregătim s-o câştigăm pe asta“, a mai spus tehnicianul lui Tottenham.

Klopp e relaxat

De partea cealaltă, strategul lui Liverpool, germanul Jurgen Klopp, nu-l va avea la dispoziţie pe mijlocaşul Naby Keita, accidentat. Sunt semne de întrebare şi asupra lui Adam Lallana, care acuză dureri musculare. Klopp a surprins din nou, afirmând că un succes la Madrid nu ar fi cea mai importantă performanță a carierei sale.

„Dacă voi câștiga UEFA Champions League este un lucru extraordinar, dar cel mai mare succes pe care l-am avut ca antrenor este promovarea cu Mainz, în Bundesliga, în 2004. Aveam un buget mic, adversarii puternici. Nimic nu poate bate asta“, a spus Jurgen Klopp.

Partida de pe noul stadion al lui Atletico Madrid va fi arbitrată de o brigadă din Slovenia, compusă din Damir Skomina şi asistenţii Jure Praprotnik şi Robert Vukan. Arbitrul de rezervă este spaniolul Antonio Mateu Lahoz, în timp ce asistent video (VAR) a fost desemnat olandezul Danny Makkelie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS