16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / „U“ Craiova a punctat la capitolul imagine: a deschis noul magazin oficial! (galerie foto)

Fotbal / „U“ Craiova a punctat la capitolul imagine: a deschis noul magazin oficial! (galerie foto)

S-a lăsat cam așteptat, dar până la urmă a meritat! E vorba despre primul magazin oficial, de ținută, al formației Universitatea Craiova, care s-a deschis sâmbătă, la etajul întâi din Eletroputere Park Mall, cu mare fast și în prezența câtorva zeci de suporteri entuziasmați. Spunem de ținută, pentru că gruparea din Bănie a mai avut un magazin la o scară mai mică în materie de produse în urmă cu câțiva ani în English Park, iar acum mai are în dotare un magazin mobil.

Atenți și la cel mai mic detaliu, reprezentanții departamentului de marketing au venit în întâmpinarea celor cu inima de „leu“ cu zeci de produse alb-albastre de mare calitate, cu o gamă frumoasă și diversificată. Echipamentele de joc ale Științei în toate variantele sale, treningurile de prezentare, de antrenament, eșarfe, fulare, brichete, brelocuri, rulete, mingi, pixuri, leuți din pluș, bentițe, căciuli, șepci, fanioane și toate celelalte produse cu însemnele Universității au fost așezate cu atenție pe rafturile magazinului devenit la un moment dat neîncăpător. Toate la prețuri rezonabile, dovadă că toți cei prezenți au plecat măcar cu un produs din magazinul clubului, care găzduiește și trofeul Cupei României câștigat anul acesta.

Fostele glorii au cântat cu suporterii

În tot acest timp, în afara magazinului, un grup de majorete și leii care fac tumbe de obicei pe marginea terenului în timpul partidelor susținute de elevii lui Devis Mangia au întreținut atmosfera, un public al său, deloc de neglijat, având și o tânară vânzătoare cu vată de băț… alb-albastră.

Într-un final, marele Costică „Pele“ Donose și Gică „Grande“ Craioveanu au tăiat panglica, susținuți de Emil Săndoi, Marcel Popescu, Țâcă Zamfir și de tinerii fotbaliști Jovan Markovic, Laurențiu Popescu, Ștefan Baiaram și Mihai Roman. Gloriile Băniei nu au scăpat din marcajul fanilor, care s-au pozat în voie și au obținut autografele mult dorite. Împreună au cântat Oltenia Eterna Terra Nova și s-au întreținut mai bine de o oră.

Costică Donose, întâmpinat cu tort

Nu a lipsit nici tortul din peisaj și asta pentru că evenimentul a coincis cu ziua de naștere a lui Costică Donose, care a împlinit 66 de ani.

„Sunt bine, sănătos și asta e important. A fost o onoare pentru mine să tai panglica acestui magazin. Era necesar un astfel de magazin, întrucât cel mobil din centrul Craiovei era insuficient. Toți care sunt implicați astăzi la Universitatea Craiova s-au gândit la suporteri și le-au oferit posibilitatea să achiziționeze lucruri mult mai multe, mai frumoase și de calitate“, a declarat Costică Donose, supranumit și „Pele“ din Bănie.

Craioveanu: A fost o zi deosebită!

Gică Craioveanu s-a arătat încântat de atașamentul fanilor și de magazinul în sine, considerându-l foarte necesar în condițiile în care Unversitatea Craiova încearcă să recupereze „teren“ în materie de fotbal și de capital de imagine în întreaga țară.

„Este o plăcere să văd lumea alături de echipă, de club. A fost o zi deosebită, pentru că e primul magazin oficial al clubului din istorie și sper să se deschidă mai multe, în curând. E ceva deosebit pentru public, pentru fanii noștrii să aibă de unde să-și cumpere un fular, un tricou. Eu am de toate pe mine: vestă, bluză și tricoul oficial al lui Mister (Mangia – n.r.). Să vezi ce o să mă certe Mister când o să vadă că mi-am pus echipamentul lui, dar scrie G.C. pe el. Vor veni și fotbaliștii aici, la magazin. Și astăzi au venit doi-trei jucători cu un viitor promițător și sper ca în curând să vină Mitriță, Bancu, Mateiu și toți ceilalți, pentru că lumea e bucuroasă să-i vadă“, a spus Craioveanu, vorbind apoi despre posibilitatea ca în viitor să facă pereche cu Emil Săndoi la cârma echipei: „Avem un antrenor care are rezultate și trebuie să-l respectăm. Voi știți, cea mai mare dorință a mea a fost și va fi să antrenez Universitatea Craiova mai devreme sau mai târziu. Pe la vreo 70 de ani, eventual… Am 50, deci mai pot sta puțin. Până atunci am încredere în Mister, conduce bine grupul și sper să fim campioni anul acesta. Avem un stil diferit și nicio echipă nu-mi dă senzația că ar fi mai bună“.

Săndoi are așteptări mari de la alb-albaștri

La rândul său, fostul căpitan și antrenor al Universității, Emil Săndoi, a declarat că nu a dorit să-l scape din marcaj pe Gică Craioveanu de la acest eveniment și a subliniat că în 2019 are mari așteptări de la Mitriță și colegii lui.

„A fost o inițiativă bună din partea clubului cu acest magazin din mall. Am venit să fac echipă cu Gică Craioveanu și la acest eveniment. Am mai făcut noi și înainte, eu îi pasam și el marca. O să rămână dator toată viața… Glumesc, evident. Noi am fost și colegi de cameră în perioada frumoasă pe care am petrecut-o la Craiova, nu trebuie să uităm că a fost ultimul event pe care l-am realizat. Câștigarea Cupei în sezonul trecut și rezultatele bune din această jumătate de campionat, pentru că o clasare pe locul trei, plus că echipa merge mai departe în Cupa României, nu sunt la îndemâna oricui, ne determină să spunem că este un an bun pentru Craiova. Poate să realizeze și echipa actuală ceva măreț în acest campionat. Din punctul meu de vedere au un lot valoros și un antrenor care mie îmi place și care s-a pliat pe spiritul oltenesc. Craiova, în comparație cu alte cluburi, are o anumită strategie, a reușit să câștige o Cupă, a reușit să promoveze foarte mulți tineri jucători, a propulsat către echipa națională câțiva jucători de bază, deci cred că în principal și-a realizat toate obiectivele. Sper ca în partea a doua a campionatului să aibă prestații bune și să realizeze o performanță mai mare decât cea din sezonul trecut“, a declarat Emil Săndoi.

Galerie foto (Alex Vîrtosu):

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS