Foto: ucv1948.ro

Dacă la sfârşitul săptămânii trecute oficialii Universităţii Craiova au anunţat prelungirea contractelor lui Renato Kelic şi Radoslav Dimitrov până în 2021, conducerea grupării alb-albastre a emis astăzi un comunicat în care precizează că a asigurat şi poarta, italianul Mirko Pigliacelli semnând un contract valabil până în 2022.

„Luna cadourilor alb-albastre. Suntem încântați să vă anunțăm faptul că goalkeeperul italian Mirko Pigliacelli a semnat cu Universitatea Craiova un contract valabil până în vara anului 2022, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. Îi dorim lui Piglia cât mai multe performanțe în tricoul alb-albastru!
Născut pe 30 iunie 1993 la Roma, are 1,84 m. Mirko și-a început cariera de fotbalist la AS Roma Primavera, acesta câștigând în sezonul 2010 – 2011 campionatul de juniori și anul următor Cupa Italiei, tot la juniori.
Este pentru prima oară când Pigliacelli părăsește granițele țării sale. Pe parcursul carierei sale de fotbalist profesionist a evoluat doar la echipe din Italia: AS Roma Primavera (54 de meciuri), Sassuolo (un meci), Pescara (14 meciuri), Reginna (21 de meciuri), Frosinone (17 meciuri), Trapani (21 de meciuri) și Pro Vercelli (60 de meciuri). A evoluat, în total, în 131 de partide din Serie B.
Mirko Pigliacelli și-a reprezentat țara în cadrul echipelor Naționale Under-18, Under-19, Under-20 și Under-21 ale Italiei.
Italianul a îmbrăcat de 22 de ori tricoul Științei până în acest moment“, se arată în comunicatul Universităţii Craiova.