5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDeschamps vrea Balonul de Aur la un francez

Deschamps vrea Balonul de Aur la un francez

Didier Deschamps, selecţionerul Franţei, speră ca unul dintre elevii săi să fie desemnat câştigător al Balonului de Aur, ca o recompensă pentru campania câştigătoare de la Cupa Mondială de fotbal, desfăşurată vara trecută în Rusia.

„Ar fi corect să fie desemnat câştigător un francez care a fost campion mondial. Nu vreau să spun că ar fi incorect dacă un alt jucător va primi trofeul. Sper, sincer, că va fi un francez, pentru că ei îl merită, datorită acestui titlu mondial, cât şi pentru ceea ce au reuşit cu cluburile lor. Acesta poate fi Raphael (Varane) sau Antoine (Griezmann). Apoi, nu antrenorii sunt cei care votează, ci ziariştii din lumea întreagă. Sper din adâncul inimii că va fi un francez“, a declarat Deschamps.

În ultimii zece ani, prestigiosul trofeu atribuit de revista France Football celui mai bun fotbalist al lumii a fost cucerit de doar doi jucători: argentinianul Lionel Messi şi portughezul Cristiano Ronaldo. Anul acesta, câştigătorul Balonului de Aur va fi anunţat pe 3 decembrie, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Paris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS