7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRădoi şi Burleanu îşi fac curaj pentru Euro

Rădoi şi Burleanu îşi fac curaj pentru Euro

Naționala de tineret a României și-a aflat vineri adversarele din grupă de la Campionatul European din 2019. Astfel, conform tragerii la sorți de la Bologna, trupa lui Mirel Rădoi a fost repartizată în Grupa C, alături de Anglia, Franța și Croația.
Componența celorlate grupe este următoarea:
– Grupa A: Italia, Spania, Polonia, Belgia;
– Grupa B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria.

„Era clar că vom întâlni adversari puternici. Ne-am calificat ca să ne batem cu cei mai puternici şi asta vom face. Chiar dacă suntem outsideri, le vom face viaţa grea tuturor. Toată echipa se va apăra şi toată echipa va ataca! Am avut cea mai bună defensivă, şi noi, şi englezii, dar nu mai contează ce a fost în preliminarii. Nu ne temem de niciun adversar“, a declarat selecţionerul României Under 21, Mirel Rădoi.

„Este o grupă foarte dificilă, întâlnim forţe ale Europei, sperăm ca pe viitor să ne duelăm cu ei şi la seniori la turnee finale. Obiectivul nostru nu e doar să participăm. Ne dorim să realizăm lucruri frumoase la vară în Italia. Revenim după 20 de ani la un turneu final U21 şi avem speranţe că viitoarele generaţii vor ajunge şi ele aici. Am avut un an foarte bun la juniori, U17 şi U19 s-au calificat la turul de elită şi ele. Înseamnă că avem cluburi care au început să investească în viitor“, a afirmat, la rândul său, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în cinci orașe din Italia și în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele trei grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.
România a obținut calificarea la Campionatul European după o pauză de 20 de ani. Ultima prezență datează din 1998, când am și găzduit turneul, după ce am obținut biletele pentru EURO în preliminarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS