14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f) / Prima „garnitură“ a lui Ambros a câştigat Trofeul Carpaţi

Handbal (f) / Prima „garnitură“ a lui Ambros a câştigat Trofeul Carpaţi

Reprezentativa A a României a câştigat ediţia a 50-a a Trofeului Carpaţi la handbal feminin, desfăşurată la finele săptămânii trecute în Sala Polivalentă „Ioan Kunst-Ghermănescu“ din Bucureşti, după ce a învins în finală România B cu scorul de 33-24 (21-12), informează Agerpres. Prima echipă a României, condusă de selecţionerul spaniol Ambros Martin, a controlat jocul încă din start, având o perioadă de 13 minute în care a marcat 12 goluri şi a primit 2, de la 9-8 la 21-10. La pauză, scorul era de 21-12 pentru România A. În partea secundă, România B, condusă de pe bancă de secundul Horaţiu Paşca, a reuşit să se apropie la cinci goluri pe tabelă, 27-22 (50), dar până la final a mai marcat de doar două ori, iar România A a înscris 6 goluri.

România A: Denisa Dedu – Aneta Udriştioiu (1 gol), Laura Chiper (2), Valentina Ardean-Elisei (2), Cristina Florică (2), Eliza Buceschi (3), Ana Maria Dragut (4), Cristina Laslo (5), Cristina Neagu (3), Gabriela Perianu (3), Raluca Băcăoanu (2), Crina Pintea (4), Daniela Raţiu (2). Antrenor: Ambros Martin.

România B: Diana Ciucă – Bianca Bazaliu (3), Raluca Petruş, Anca Polocoşer (1), Andreea Târşoagă (4), Mădălina Zamfirescu (5), Daria Bucur (1), Alina Ilie, Ştefania Lazăr (1), Cristina Boian (3), Sonia Seraficeanu (1), Mădălina Conache, Lorena Ostase (2), Ana Maria Popa (3). Antrenor: Horaţiu Paşca.

FRH a punctat la imagine

Înaintea meciului, arbitrii Sorin Dinu şi Constantin Din, care au condus o finală de Liga Campionilor la masculin, au fost premiaţi cu o plachetă din partea FRH, înmânată de preşedintele Alexandru Dedu, cu insigne speciale, din partea preşedintelui EHF, şi cu buchete de flori, la ultimul lor meci din carieră.
De asemenea, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria fostului antrenor Constantin „Pilică“ Popescu, triplu campion mondial (1956, 1960, 1962), decedat la începutul lunii, la vârsta de 90 ani.
La pauză au fost premiate trei foste campioane mondiale, Elena Hedeşiu, Aurora Leonte şi Aurora Alexandrescu, iar la final foşti campioni mondial precum Cristian Gaţu, Cornel Oţelea, Ştefan Birtalan, Cornel Penu, Petre Ivănescu etc.

Rusia, campioana olimpică en titre, s-a clasat pe locul al treilea la Trofeul Carpaţi, după ce a învins formaţia Serbiei cu scorul de 33-32 (14-17), sâmbătă, în finala mică.

Pentru cele trei echipe a fost ultima verificare înaintea turneului final al Campionatului European – EURO 2018, competiţie găzduită de Franţa între 29 noiembrie şi 16 decembrie. România face parte din

Grupa D, alături de Norvegia, Germania şi Cehia. Serbia le va avea ca adversare în Grupa A pe Danemarca, Polonia şi Suedia, iar Rusia se află în Grupa B, alături de Franţa, Muntenegru şi Slovenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS