10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Victorie amară pentru tricolori

Fotbal / Victorie amară pentru tricolori

Naționala de fotbal a României s-a impus la limită, scor 1-0, la Podgorica, în fața Muntenegrului, în ultima etapă din grupa 4-a, seria C a Ligii Națiunilor. Trupa lui Cosmin Contra a încheiat grupa pe locul doi, fiind a treia formație din seria C clasată pe locul doi. România avea nevoie de o victorie şi ca Serbia să înregistreze cel mult un egal cu Lituania pentru ca tricolorii să termine pe prima poziţie. Serbia a promovat în al doilea eşalon valoric şi va merge la un baraj pentru calificarea la EURO 2020. În cazul în care Serbia va obţine calificarea în urma preliminariilor EURO 2020, România îi va lua locul la barajul pentru Campionatul European de peste doi ani.

Tricolorii au marcat prin George Țucudean, cu un șut de la 20 de metri, mingea fiind scăpată de Petkovic în poartă (’44, 0-1).

În minutul 72, muntenegrenii au irosit o lovitură de la 11 metri, dictată după o împingere a lui Săpunaru asupra unui adversar, Tătărușanu apărând șutul lui Jankovic.

Muntenegru: Petkovic – Marusic (’88, Klimenta), Kopitovic, Simic, Vesovic – Kosovic, Ivanic – Jankovic (’81, Djordjevic), Mugosa, Jovovic – Beqiraj (’64, Boljevic). Selecţioner: Ljubisa Tumbakovic.

România: Tătărușanu – Manea, Săpunaru, Moți, Toșca – Anton, Stanciu – Chipciu (’82, Deac), Keșeru (’88. T. Băluță), Maxim – Țucudean (’74, Pușcaș). Selecționer: Cosmin Contra.

Cartonașe galbene: Kosovic ’10, Jovovic ’29, Jankovic ’34, Ivanic ’61, Mugosa ’66, Vesovic ’89 / Keșeru ’28, Manea ’53.

A arbitrat: Felix Zwayer (Germania).

Statistici: posesie: 52% – 48%, ocazii de gol: 8-17, șuturi pe poartă: 1-6, șuturi pe lângă poartă: 5-6, șuturi blocate: 2-5, lovituri libere: 21-12, cornere: 4-7, ofsideuri: 6-4, intervenții portar: 5-1.

Cu 12 puncte acumulate, echipa antrenată de Cosmin Contra a terminat pe locul secund în grupa a 4-a, Seria C, din Liga Națiunilor, la două puncte în spatele Serbiei, care a câștigat grupa, după ce a învis Lituania cu 4-1. Altfel spus, România va fi repartizată în urma a patra la tragerea la sorți pentru preliminariile CE din 2020, programată pe 2 decembrie 2018, de la ora 13.00, la Dublin.

Posibilii adversari ai României:

-grupa de „foc“: 1. Franța, 2. Germania, 3. Serbia, 4. România, 5. Armenia, 6. Liechtenstein;

-grupa ușoară: 1. Elveția, 2. Austria, 3. Finlanda, 4. România, 5. Gibraltar, 6. San Marino.

Contra nedumerește: Sunt jumătate fericit

La flash interviu, selecționerul Cosmin Contra a nedumerit asistența, afirmând că este „pe jumătate fericit“, acuzând negativismul de care dau dovadă unii susținători ai României.

Sunt jumătate fericit. Sunt fericit pentru atitudine şi joc, dar pe jumătate nefericit pentru că n-am înscris mai multe goluri şi nu am terminat între primele două echipe de pe locul al treilea. Nu am ce să le reproşez băieţilor, după un efort mare cu Lituania, pe un teren greu, am făcut un meci extraordinar din toate punctele de vedere aici. Păcat că am înscris doar un gol şi nu am marcat golul care ne trebuia ca să ne îndeplinim obiectivul. Dar sunt fericit şi mândru că am aceşti jucători. Dacă vom avea această atitudine pe orice teren, ar fi un lucru extraordinar. Am zis că regret cele două puncte pierdute în turul cu Muntenegru. Dar să nu uităm că în aceste preliminarii am jucat două meciuri fără spectatori acasă. În acel prim meci în care aveam nevoie de aportul publicului nu l-am avut. Dar am încredere că putem să intrăm pe teren şi să nu ne fie frică de niciun adversar“, a spus Contra.

„În loc să-i felicităm pe băieţi pentru joc..Am avut un adversar bun în faţă, am fost într-o grupă cu o echipă calificată la Mondial, Serbia, care a meritat acest prim loc. Dar felul în care ne-am bătut şi ne-am dorit fiecare victorie mă face să fiu încrezător pentru preliminariile de anul viitor. Întotdeauna suntem negativi, căutăm întrebările prin care să punem negativismul sau eşecul din această grupă. E clar că neîndeplinirea obiectivului e un eşec, dar eu sunt fericit pentru că am văzut nişte băieţi care au dat totul pe teren. Am văzut o echipă cu personalitate, i-am ţinut 25-30 de minute în jumătatea lor, puteam intra la pauză cu 2-0 sau 3-0 liniştiţi. Ăştia suntem noi, căutăm mereu partea mai puţin plină a paharului. Îmi asum vina, dar joacă şi adversarii, care sunt unii puternici. În unele partide suntem mai inspiraţi, în alte meciuri adversarii ne punem în dificultate“, a mai spus „Guriță“.

Contra nu se sperie în privința adversarilor din preliminariile pentru Euro: „Vom vedea la tragerea la sorţi. Staţi să vedem, poate nu vom avea o grupă grea, pentru că în fiecare urnă valorică sunt şi adversari accesibili. Nu-mi doresc nimic, iar facem calcule că vom prinde grupa infernală? Ne putem califica cu această atitudine şi cu această dorinţă. Intrăm pe teren şi ne batem cu orice echipă! Aflăm adversarii, apoi vedem ce putem face, dacă avem şansă sau neşansă“.

Tătărușanu: Am apărat penaltiul cu ochiul

Portarul României, Ciprian Tătăruşanu, a explicat cum a reuşit să apere penaltiul lui Jankovic.

„Am studiat, ca de fiecare dată, posibilii jucători care execută. De obicei el trăgea pe acel colţ. Acum a tras foarte tare şi mi-a venit mingea în ochi, deci am apărat cu ochiul!. A fost un teren destul de bun ţinând cont de condiţiile meteo şi noi am arătat că suntem o echipă de caracter. Sper să o ţinem tot aşa… Nu am reuşit să înscriem atunci cu ei, la Ploieşti, s-au pierdut puncte, dar am făcut-o acum. Oricum, pentru mine urna a 3-a sau a 4-a e acelaşi lucru. Noi ne putem bate cu orice echipă, am demonstrat şi cu Serbia şi azi. Serbia a fost mai puternică de aceea a câştigat grupa, dar noi putem să mergem la EURO 2020“, a declarat Tătărușanu.

La rândul său, autorul golului, George Țucudean a spus: „Mă bucur că am marcat şi am câştigat, păcat că nu ne-au ajutat celelalte rezultate. Dar eu zic că am făcut un joc bun, o campanie foarte bună, după părerea mea. Sperăm să avem puţin noroc la tragere, dar chiar şi dacă rămâneam în urna a treia erau echipe bune în urna a patra. Nu există adversari slabi, contează să dai totul pe teren şi să ai o atitudine pozitivă. Vom depinde de noi, să spun aşa. Rezultatele din această campanie îmi dau foarte mare încredere pentru ce va urma. Trebuia să vină şi perioada această foarte bună a mea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS