3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportE vremea revanşei!

E vremea revanşei!

Echipa masculină de volei SCM „U“ Craiova întâlneşte sâmbătă, de la ora 16.00, în Sala Polivalentă din Bănie, pe CSM Bucureşti, într-o partidă din cadrul etapei a şasea a Diviziei A1. Neînvinşi în campionat, elevii lui Dănuţ Pascu îşi doresc să păstreze procentajul bun şi să se revanşeze pentru înfrângerea suferită în Cupa României, în meciul disputat în Capitală. Optimismul primează în tabăra alb-albastră, moralul fiind ridicat în urma ultimului succes, scor 3-2 (36-24, 15-25, 21-25, 25-23, 22-20) obţinut pe terenul lui CSM Arcada Galaţi, principala candidată la titlu.
„Meciul de la Galaţi a fost o surpriză pentru mine, pentru că am jucat, am încercat să mă afirm şi să duc echipa către victorie şi sper că am reuşit. Ne aşteaptă un meci destul de greu cu CSM Bucureşti, o echipă care are alte pretenţii în acest campionat faţă de cel trecut, şi-a adus jucători români de top, dar plecăm cu prima şansă, deoarece jucăm pe teren propriu şi avem de luat o revanşă faţă de ei, când ne-au scos din Cupa României. Am avut parte de un parcurs bun, cu o pregătire bună. Victoria cu Zalăul ne-a făcut să căpătăm încredere şi să fim o echipă mai bună, mai omogenă, şi acest lucru se vede, pentru că avem un şir frumos de victorii, exceptând jocul din Cupă. Nu ne gândim pe termen lung, ci scurt şi tratăm serios meciurile pe care le avem“, a declarat Ştefan Lupu.
„În meciul trecut, de la Galaţi, nu păream să fim noi echipa mai bună, aveam şanse mici să câştigăm, dar am făcut un meci foarte bun şi ne-am impus după un final dramatic. Nu a fost cel mai lung set pe care l-am jucat în cariera mea, dar a fost cel mai dramatic, ne-am bătut pentru fiecare minge şi se pare că am avut nervii mai tari. Acum avem cinci victorii în cinci meciuri în campionat, suntem pe locul doi, dar am avut o sincopă în Cupă cu CSM Bucureşti. Acum va fi un meci diferit, avem un moral bun, suntem mult mai bine ca echipă, jucăm acasă şi mă aştept să ne revanşăm“, a spus, la rândul său, croatul Filip Sestan, subliniind că este „încântat de campionatul românesc, pentru că sunt multe echipe bune, nu există meciuri uşoare şi trebuie să munceşti serios în fiecare săptămână“.

Pascu: Nu trebuie să ne mai uităm la clasament

La rândul său, antrenorul echipei SCM „U“ Craiova, Dănuţ Pascu, a vorbit puţin despre succesul de la Galaţi, a prefaţat partida cu CSM Bucureşti, pe care a calogat-o foarte grea, şi a vorbit şi despre ideea de a câştiga campionatul.
„Jucăm cu CSM Bucureşti, o echipă care anul trecut a terminat în campionat în faţa noastră, care a investit mai mult decât anul trecut şi se bazează pe jucători români foarte valoroşi. CSM este o echipă puternică, de luptători, care nu cedează niciodată, şi de aceea cred că acest meci va avea o conotaţie aparte, mai ales că am pierdut în Cupă la ei. Trebuie să facem un joc bun! Legat de faptul că am câştigat în prelungiri în setul cinci la Galaţi, trebuie să spun că băieţii nu au cedat nicio clipă şi tot timpul noi am avut un punct în faţă. După acel prim meci cu echipa din Cluj, de la Craiova, când am câştigat greu, cu 3-1, echipa a înţeles că are potenţial şi s-a pregătit mai bine. La meciul cu Zalău, de acasă, am pornit de la ideea că plecăm cu şansa a doua, dar eu am crezut că putem câştiga. În schimb, la Galaţi, în sinea mea m-am gândit că este foarte greu să ne impunem, dar apreciez dorinţa de victorie a băieţilor şi aţi văzut că a fost un joc foarte strâns. Sper ca această victorie să fie un nou început pentru echipa noastră şi să jucăm din ce în ce mai bine. În acelaşi timp, aceste rezultate pe care le-am avut până acum, cinci victorii consecutive, pun presiune pe noi, pentru că aud foarte des în media întrebarea dacă ieşim campioni. Suntem departe de a discuta acest subiect. Suntem abia în a cincea etapă. Campionatul nu se ridică la același nivel cu cel de anul trecut sau de acum doi ani din punct de vedere calitativ, dar sunt echipe care, în ciuda faptului că nu au investit foarte mult în jucători, au făcut alegeri bune şi joacă foarte bine. Mă refer la Steaua, Dinamo şi Dej. Vorbeam mai devreme despre presiunea care s-a creat în jurul acestei echipe, iar eu ca antrenor trebuie să gestionez foarte bine momentul, apoi şi jucătorii. Suntem pe locul doi, dar nu trebuie să ne mai uităm la clasament şi să tratăm fiecare meci cu maximum de seriozitate“, a punctat Dănuţ Pascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS