11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBurcea le dă trezirea rezervelor

Burcea le dă trezirea rezervelor

Clubul SCM Craiova a susţinut ieri o conferinţă de presă care l-a avut în prim-plan pe Bogdan Burcea şi echipa feminină de handbal, care va susţine în această săptămână două partide extrem de importante pe plan intern şi internaţional. Astfel, Cristina Zamfir şi colegele sale vor evolua joi, 15 noiembrie, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă din Bănie, în compania formaţiei CS Minaur Baia Mare, duelul contând pentru etapa a 10-a din Liga Florilor. Al doilea meci, şi mai important, are loc duminică, 18 noiembrie, de la ora 18.00, când în Bănie va veni Borussia Dortmund, pentru manşa a doua din turul trei preliminar al Cupei EHF.

„Plânge“ după Ianăşi şi Trifunovic

Bogdan Burcea a făcut o scurtă trecere în revistă a succesului înregistrat în Germania, scor 19-17 cu Borussia Dortmund, şi a subliniat că meciul a fost câştigat datorită forţei grupului, regretând totodată accidentarea Andreei Ianăşi, care va absenta o bună perioadă, alături de Jelena Trifunovic.

„Aşa cum ne aşteptam, am întâlnit un adversar extrem de puternic. După un debut mai ezitant am reuşit să revenim înainte de pauză, iar repriza a doua, în special ultimele 20 de minute, ne-au aparţinut, asta prin prisma prestaţiei din apărare. Aşa am reuşit să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv din Germania. Suntem conştienţi că ne aşteaptă un retur mult mai dificil, asta şi din cauza accidentării Andreei Ianăşi, care a pus serios umărul la rezultatul pozitiv din Germania, însă cu preţul unei accidentări destul de grave suferite spre final de joc. Ţinând cont şi de absenţa Jelenei Trifunovic, cred că vom avea două meciuri, dacă ne gândim și la etapa cu Baia Mare, extrem de dificilă, în care sportivele care până în acest moment nu au spus prea multe pe teren trebuie să-şi facă apariţia în viaţa noastră, şi asta numai performând. Trebuie să ştim că au fost şi sunt parte din această echipă. Mă aşteptam ca după ultimele rezultate să avem, brusc, mai mulţi oameni în jurul nostru, un lucru bun, dar sper să rămână şi în continuare şi să susţină această echipă, pentru că, aşa cum spuneam anterior, n-ar trebui să fim îngropaţi atât timp cât încă respirăm“, a explicat tehnicianul handbalistelor oltene.

„Fetele au prins încredere după victoriile cu Braşovul şi Borussia“

Strategul echipei SCM Craiova îşi doreşte foarte mult două victorii în aceste două confruntări cu Baia Mare şi Borussia Dortmund, fiind convins că doar astfel vor urma perioade şi mai bune.

„Sper să încheiem aceste două meciuri înainte de pauză, să avem două victorii. Primul joc este cel mai important. Sunt foarte importante punctele puse în jocul cu Baia Mare, asta din cauza paşilor greşiţi pe care i-am făcut în campionat până în acest moment. Vrem şi cred că şi merităm să fim una dintre echipele care se vor afla la final de campionat pe podium. Singurul lucru pe care mi-l doresc este să avem parte de o competiţie corectă. Returul cu Borussia îl privesc cu optimism, desigur, însă şi realist. Echipa din Dortmund este cea mai puternică adversară din punct de vedere fizic pe care am întâlnit-o în Europa până astăzi. Şi fetele îmi spuneau asta după meci. Excelează ca şi noi pe faza defensivă, au un portar senzaţional, deci va fi un meci greu. Ne dorim calificarea în grupe cu toţii. Debutul ezitant din campionat şi ratarea calificării în Liga Campionilor şi-a pus amprenta asupra noastră, dar mă bucur că pe ultima sută de metri înainte de această dublă cu Borussia Dortmund am reuşit să ne redresăm cât de cât din punct de vedere al jocului şi să facem aceste ultime două partide reuşite prin prisma rezultatelor. Fetele au prins încredere după victoriile cu Braşovul şi Borussia, au dat dovadă de unitate, iar acest lucru mă face să sper că în partidele următoare vom avea rezultate pozitive. Calificarea în grupele Cupei EHF ar conta foarte mult şi în timpul negocierilor noastre cu jucătoarele de top dorite, pentru că toate acestea nu doresc să evolueze decât la cel mai înalt nivel şi aici mă refer la Cupa EHF sau Liga Campionilor“, a spus Bogdan Burcea.
„Avem aceeaşi şansă la trofeul EHF pe care am avut-o şi anul trecut. Am văzut nişte rezultate surprinzătoare, deci eu zic că avem şansa noastră. Important este să avem şi lotul valid, să reuşim să întărim echipa în perioada următoare, pentru că parcursul de până acum ne-a arătat că avem nevoie de acest lucru“, a completat antrenorul craiovean.

Burcea a subliniat că îşi doreşte „din suflet ca şi celelte echipe româneşti să se califice în grupele Cupei EHF, SCM Râmnicu Vâlcea şi Cisnădie, iar CSM Bucureşti să aibă un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor“, şi a explicat şi neconvocarea Cristinei Zamfir la echipa naţională: „În iarna trecută a suferit o accidentare, a tras de ea, în timp ce noi am depus eforturi să o refacem, dar încă acuză dureri şi este sub tratament. Deci nu cred că ar fi de niciun folos echipei naţionale. După ce am discutat cu cei avizaţi din cadrul federaţiei au hotărât şi ei acelaşi lucru“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS